Oost NL

E-bike producent Coast Cycles opent verkoopkantoor in Arnhem

Singaporees bedrijf maakt stoere elektrische fietsen

Coast Cycles uit Singapore ontwerpt, ontwikkelt en produceert hoogsegment dikke banden e-bikes met een uitgesproken eigen karakter. Om haar Europese bereik te vergroten opent het bedrijf een sales en marketing kantoor in Arnhem. Oost NL ondersteunde het bedrijf bij haar zoektocht naar een vestigingslocatie.

Coast Cycles

De e-bikes van Coast Cycles zijn opvallende verschijningen. Met hun brede banden zijn ze bovendien geschikt voor ruwe ondergrond zoals zandwegen. Coast Cycles heeft al klanten in Europa en wil verder groeien. De vestiging in Arnhem gaat daar mede voor zorgen.

Via de commerciële partij Markets & Partners en de NFIA Singapore kwam het bedrijf uit bij Oost NL. Ben van den Broek, projectmanager Tech & Energy bij Oost NL ziet in Coast Cycles een waardevolle nieuwe vestiger: “De markt voor e-bikes groeit. En niet alleen op het gebied van ‘gewone’ fietsen. Coast Cycles bedient een een specifiek segment van de markt.” Op termijn verwacht het bedrijf ruimte te hebben voor zeven arbeidsplaatsen in Arnhem. Het bedrijf vestigt zich in het ADD Businesspoint.

Jansen Tan, Director bij Coast Cycles en Ryan Chong, Business Development van Coast Cycles zijn blij met de uitbreiding in Europa. “Wij hebben al een distributiekantoor in Amsterdam. Daar komt nu een verkoopafdeling in Arnhem bij. We zien dat de vraag naar onze bikes in Europa toeneemt. Daar kunnen we met deze uitbreiding op inspelen. Dankzij Oost NL en de NFIA konden we ondanks Covid snel schakelen, waardoor we nu van ons nieuwe kantoor gebruik kunnen maken.”