Oost NL

​'Digitale werkplaats wapent mkb'ers voor de digitale toekomst'

​​Onlangs ging in Twente de Digitale Werkplaats Twente (DWT) van start, waar mkb'ers van studenten en professionals handvaten op maat krijgen om vervolgstappen te zetten op het gebied van digitalisering. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk digitalisering voor bedrijven is. Dankzij digitale technologieën blijven veel ondernemingen gewoon functioneren en kunnen kantoormedewerkers vanuit huis hun werk blijven doen. Mkb-bedrijven in alle sectoren zullen de komende jaren steeds verder digitaliseren. Veel ondernemers vragen zich af hoe ze digitalisering (verder) kunnen toepassen in hun eigen processen. Een 'digitale werkplaats' biedt uitkomst. "Een digitale werkplaats wapent je voor de digitale toekomst, die gisteren is begonnen en de wereld van morgen ingrijpend verandert," zegt Erwin Altena, projectmanager bij Oost NL. De ontwikkelingsmaatschappij is een van de initiatiefnemers van DWT.​

DWTstock

​Samenwerking onderwijs, overheid en bedrijfsleven

Een digitale werkplaats een plek waar onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken om mkb'ers te adviseren bij hun concrete digitaliseringsproject, via een heel praktisch proces met een breed pakket diensten. Iedere werkplaats heeft zijn eigen specialisaties. In Twente helpen studenten van ROC, Saxion en Universiteit Twente ondernemers bij vraagstukken op gebied van online sales & marketing, data en (kantoor) automatisering. DWT is een samenwerking van hogeschool Saxion, TalentIT Twente, Techniekpact, Techwise en Oost NL, Rabobank, VMO, MKB Plein, MKB Twente, IKT en Novel-T.

Werkplaatsen voor 'het peloton'

In 2018 gaf het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) aan dat digitalisering bij ondernemers naar een hoger niveau moet om zo de productiviteit en winstgevendheid van mkb-ondernemingen te vergroten. Naar aanleiding daarvan heeft Oost NL het initiatief genomen een aantal digitale werkplaatsen op te starten, voor - zoals het Ministerie het omschrijft – 'niet de koplopers, maar het peloton'. Twentse ondernemers kunnen terecht bij DWT​, ondernemers in de Arnhem Nijmegen bij DWAN. In de Regio Zwolle kunnen ondernemers hun digitaliseringsvraagstukken voorleggen aan MoveDigi.  

Meer weten?

Wilt u als ondernemer of intermediair meer weten over digitale werkplaatsen in het algemeen of over Digitale Werkplaats Twente in het bijzonder? Neem dan contact op met Erwin Altena of Koen van den Berg van Oost NL en bekijk de flyer hieronder.

Bijlage