Header fallback 1

DHL opent Life Sciences & Health Care Campus in Wijchen

​Logistieke dienstverlener DHL opende op 20 mei officieel zijn Life Sciences & Health Care Campus in Wijchen-Nijmegen. Dit ontvangst- en verdeelcentrum van goederen is gespecialiseerd in de opslag en distributie van farmaceutische producten en medische apparatuur. Oost NL is betrokken bij deze uitbreiding van DHL met een nieuwe vestiging in Wijchen, waarmee DHL 100 extra banen creëert voor Gelderland.

dhl2

​In het bijzijn van ruim 50 klanten en relaties verrichtten Michiel Scheffer, Gedeputeerde van Provinciale Staten in Gelderland, en John Scherders, CEO DHL Supply Chain Benelux, de opening.

Modern en duurzaam

Het vernieuwde distributiecentrum gaat de ‘Life Sciences & Healthcare Campus’ heten. Dit megacomplex van 44.000 vierkante meter voorziet duizenden ziekenhuizen, artsen en onderzoekers in meer dan 100 landen van medicijnen en medische hulpmiddelen. De nieuwe distributiehal is modern en duurzaam ingericht. Het drijft volledig op groene energie. Alles is elektrisch, er wordt geen gas gebruikt en het heeft zijn eigen waterreservoir. Andere duurzame aspecten zijn LED-verlichting met bewegingssensoren voor binnen en buitenverlichting, een eigen waterreservoir en een luchtsysteem met warmteteruggave.

 

Banenmotor in de regio

Het distributiecentrum van DHL biedt werk aan meer dan 300 medewerkers in Nijmegen en Wijchen. Michiel Scheffer: ‘De duurzame DHL campus is een banenmotor in de regio en versterkt de positie van Gelderland als wereldwijde proeftuin voor medische innovatie.’ Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL bracht onder meer DHL in contact met bedrijven en lokale overheden en ondersteunde DHL in de verdere groei van logistiek van farmaceutische producten en medische aparatuur. Ook is er een werkgroep opgezet op verzoek van DHL om te onderzoeken of DHL een grotere inhoudelijke rol kan spelen in de logistiek van medicijnen in ziekenhuizen en rechtstreeks naar patiënten thuis. Het distributiecentrum bevestigt de status van Wijchen/Nijmegen als logistieke hotspot en verbindt Logistics valley met één van de andere speerpunten van de regio, namelijk Life Sciences & Health. DHL draagt bij aan betere en betaalbare zorg en een veiligere samenleving.