Header fallback 1

De Groeiversneller Demonstratie Energie uitgereikt aan Volta Energy

De Groeiversneller Demonstratie Energie werd op 5 september door Robert-Niels van Droffelaar, projectmanager Energy bij Oost NL, uitgereikt aan Volta Energy. Wat is Volta Energy? Wat gaat deze voucher Volta Energy opleveren? Welke rol gaan Connectr en Oost NL hierin spelen? Om hier achter te komen gaan we in gesprek met Jeroen Clement, engineer bij Volta Energy.

Energie Demonstratie

Kan je ons iets vertellen over jezelf en Volta Energy?

Volta Energy is gespecialiseerd in het bouwen en verhuren van aggregaten op zonne-energie. We streven ernaar om zo groen mogelijke energie te leveren op locaties waar geen netaansluiting beschikbaar is. Onlangs hebben we een prototype van een aggregaat ontwikkeld dat werkt op waterstof.

Als engineer bij Volta Energy focus ik vooral op innovatie. Ik stel mezelf constant de vraag waar de kansen liggen op productniveau en hoe we dingen kunnen verbeteren. We werken met een team van vier mensen aan de ontwikkeling van producten en onderzoeken welke materialen het meest geschikt zijn om in te zetten.”

Waarom heeft Volta Energy De Groeiversneller aangevraagd?

“We hebben De Groeiversneller aangevraagd voor de ontwikkeling van een aggregaat met zonnepanelen en waterstof.  Waterstof is een nieuwe uitdaging waar we ons in moeten verdiepen. Naarmate we meer bezig zijn met waterstof, realiseren we ons dat er nog veel kennis ontbreekt. We nemen deel aan cursussen over bijvoorbeeld veilig werken met gas onder druk. Bij het werken met waterstof is het essentieel om risico-inventarisaties te maken. Via Connectr en Veolia hebben we contact gelegd met anderen, waaronder een veiligheidsexpert, die ons vertelde waar we op moeten letten bij het werken met waterstof.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Volta Energy

Hoe willen jullie De Groeiversneller inzetten?

“Het inhuren van experts heeft ons in contact gebracht met verschillende mensen die de kwaliteit van ons project echt naar een hoger niveau tillen. Soms is het contact met deze experts waardevoller dan de euro’s. Ons doel is om het concept professioneler en beter te maken, zodat het klaar is voor de testfase.”

“Met behulp van deze Groeiversneller willen we ons richten op een gecontroleerde testverhuur op locatie. Op die manier kunnen we het aggregaat demonstreren aan klanten die er interesse in hebben en samen met gemeenten het aggregaat inzetten op bijvoorbeeld bouwlocaties of evenementen. Ons doel is om voor het eind van het jaar een paar testverhuren te kunnen draaien. Maar voordat het zover is, willen we nog gecontroleerde tests uitvoeren. Veiligheid staat hierbij voorop, aangezien mensen vertrouwen moeten krijgen in waterstof. Het is een nieuw en spannend concept, en daarom is het belangrijk dat we het zorgvuldig benaderen.”

Wat verwachten jullie van Oost NL en Connectr?

“Dankzij de bijdrage van De Groeiversneller kunnen wij deze ontwikkeling realiseren. Het stelt ons in staat om het product breder in te zetten en naar een hoger niveau te tillen. Via Connectr komen we in contact met waardevolle mensen en ontvangen we ook welkome publiciteit. Het is prettig dat er ruimte is om het product te testen. We hebben ook plannen om de opstelling te testen op het Energy Demo Field, maar voordat we daadwerkelijk gaan testen, willen we nog enkele vraagstukken oplossen.”

Via demonstratievouchers van De Groeiversneller ondersteunen provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem innovatieve bedrijven die hun producten willen uittesten in een real life omgeving. Oost NL en Connectr voeren het programma uit.