Oost NL

De B2B marktplaats voor goed voedsel

​Samen met verschillende schakels in de voedselketen maken we het mogelijk goed voedsel dat verspild dreigt te worden, een waardevolle bestemming te geven. In deze crisistijd zijn er namelijk veel bedrijven die hard getroffen worden en hun product(-en) niet kunnen afzetten. In Nederland zijn al vele goede initiatieven ontstaan om de overschotten te vermarkten of te doneren. Door diverse factoren en onzekerheden krijgen we de komende maanden te maken met vele tientallen tonnen goed voedsel die niet geoogst kunnen worden of waarvoor simpelweg geen markt is.​​

Goed Voedsel

​Vanuit het ecosysteem Samen Tegen Voedselverspilling gaan we samen met alle bedrijven en ondernemers een vuist maken en krachten bundelen om zoveel mogelijk goed voedsel een waardevolle bestemming te geven. Oost NL maakt actief onderdeel uit van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling is het ecosysteem van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen voor het bereiken van een gezamenlijk doel: Samen maken we van Nederland één van de eerste landen ter wereld die voedselverspilling met de helft weet te verminderen in 2030.