Oost NL

CRYPTAS breidt aanwezigheid in Benelux uit met vestiging in Hengelo

De Oostenrijkse digitale veiligheidsspecialist CRYPTAS heeft begin november een kantoor geopend in Hengelo. Daarmee zet de onderneming haar groei in Noord-Europa door. Oost NL adviseerde het bedrijf bij zijn vestiging en begeleidt het bedrijf bij een goede inbedding in de regio. Voorlopig werken er twee mensen op het kantoor in Twente, de komende jaren verwacht CRYPTAS door te groeien naar twintig medewerkers.

CRYPTAS

CRYPTAS is stelt zich als doel de digitale wereld veiliger te maken door middel van toegepaste cryptografie. Met innovatieve oplossingen en producten, gebaseerd op de technologische pijlers ‘public key infrastructure’, smart cards en de bijbehorende beheersystemen, bedient het bedrijf meer dan 40.000 klanten in 100 landen.

Michel R. Versteeg gaat als Country Director CRYPTAS Benelux leiding geven aan de Nederlandse vestiging: "CRYPTAS is een technologie- en marktleider op het gebied van beschermen van digitale identiteiten, sterke authenticatie, encryptie en gekwalificeerde digitale handtekeningen eIDAS compliant. Om nog beter aan de beveiligingsbehoeften van klanten te voldoen kunnen we in de toekomst vertegenwoordiging ter plaatse aanbieden. Voor de verdere uitbouw van onze locatie zijn wij nu op zoek naar toegewijde medewerkers die in deze toekomstbestendige thema's op hoog internationaal niveau willen werken."

Nabijheid van talent

“De keuze voor Hengelo was voor ons een logische, de aanwezigheid van de Universiteit Twente en de Hogeschool Saxion betekenen nabijheid van talent. Daarnaast bevinden zich in Twente veel High-Tech-bedrijven die aansluiten bij ons profiel, we kijken uit naar boeiende samenwerkingen. Oost NL heeft ons geholpen door de voordelen van Oost-Nederland in kaart te brengen en ons te introduceren in relevante netwerken”, zegt Versteeg.

Bart van ’t Ende, projectmanager Tech bij Oost NL: “CRYPTAS is een belangrijke Europese speler op het gebied van digitale veiligheid. Een thema waarvan het belang iedere dag groter wordt, in een wereld die steeds sneller digitaliseert. Dat CRYPTAS kiest voor Hengelo als vestigingsplaats is goed nieuws voor de regio én voor IT-talent dat opzoek is naar nieuwe uitdagingen.