Oost NL

Circular Energy wil € 5 miljoen ophalen met aandelenuitgifte

Circular Energy start met een financieringsronde onder investeerders om € 5 miljoen te verkrijgen middels een aandelenuitgifte. Dit bedrag is nodig voor de financiering van het detailontwerp van de eerste offshore installatie van Circular Energy. De installatie is bedoeld om op de Noordzee schone elektriciteit uit gas op te wekken. De conceptuele ontwerpfase is afgerond. Zodra de financiering rond is, kan Circular Energy starten met het opstellen van de belangrijkste ontwerptekeningen en specificaties.

energy

Circular Energy is reeds begonnen met biedingsrondes voor belangrijke onderdelen van de installatie. De geselecteerde leveranciers zullen participeren in het detailontwerp.

Eerste schone offshore installatie voor stabilisering van electriciteitsaanbod van windparken

Circular Energy is een start-up; in 2016 opgezet in Delft en sinds 2018 gevestigd in Arnhem als 'elektriciteitshoofdstad' van Nederland. Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL begeleidde Circular Energy met de vestiging in Arnhem. Verder ondersteunt Oost NL met verankering in de regio door Circular Energy voor te stellen in haar netwerk van investeerders, innovatieve bedrijven en onderzoeksinstituten. Behalve voorziene 20 arbeidsplaatsen in Arnhem draagt Circular Energy bij aan de maatschappelijk doelstelling 'Duurzame Energie en CO2-Reductie'.

Het bedrijf wil op de Noordzee schone elektriciteit uit aardgas produceren door gas om te zetten in elektriciteit en de CO2 af te vangen. De CO2 wordt vervolgens opgeslagen in diepe ondergrond. Het idee is om vooral elektriciteit op te wekken in periodes met weinig wind om op die manier het fluctuerende aanbod van windenergie te stabiliseren. De eerste offshore installatie levert zo een belangrijk stuk voor de puzzel die de energietransitie is.

Een aantal prominente managers uit de olie & gasindustrie, energiesector en milieuorganisaties voorzien Circular Energy van advies. Daartoe behoren drs. Kim Smit MA (LUMC, voorheen Shell),  René Peters MSc PhD (TNO), Ruud Bos MSc (voorheen Neptune Energy and Engie), Ruut Schalij MA (voorheen Nuon and Rabobank) en Anne-Mette Jørgenson BA MA (Eco-effective strategies, voorheen Milieu Centraal).