Oost NL

China Business Week 2019 in Apeldoorn

​China is een wereldmarktleider, dat is duidelijk. Heeft u daarom weleens gekeken welke mogelijkheden op het gebied van duurzaam ondernemen er in dit land liggen voor uw bedrijf? Bent u een potentiële, startende of ervaren exporteur? Wilt u exporteren, importeren of op een geheel andere manier zakendoen? Kom dan in september naar de China Business Week voor antwoord op uw vragen. 11 september vindt er een bijeenkomst van de China Business Week plaats in Apeldoorn.

china business week

​De China Business Week vindt plaats van 10 tot en met 13 september, achtereenvolgens in Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam en Eindhoven. U hoort er meer over de zakelijke kansen die China uw bedrijf kan bieden. Kansen op het gebied van duurzaam ondernemen, zodat u goed voorbereid bent bij het maken van zakelijke beslissingen. 

Programma woensdag 11 september
 

Tijd Onderdeel
11:30 - 12:00 uur Registratie en inloop gasten, een-op-eengesprekken met experts en contactpersonen van RVO.nl en het buitenlandnetwerk China
12:00 - 13:35 uur Een-op-eengesprekken
13:15 - 14:00 uur Registratie en inloop netwerklunch
14:00 - 15:15 uur Opening en start plenair programma
14:00 - 14:10 uur Introductie China Business Week
Wouter Verhey, Landbouwraad op de ambassade in Beijing
14:10 - 14:20 uur Welkomstwoord regionale partner Oost NL, n.t.b.
14:20 - 14:35 uur Actuele ontwikkelingen, trends en kansen in China
Wouter Verhey, Landbouwraad op de ambassade in Beijing
Rogier Hekking, Hoofd Economische Afdeling en Plaatsvervangend Consul
14:35 - 14:55 uur China en bescherming intellectueel eigendom
Reinout van Malenstein, Senior Counsel, HFG Law & IP Practice
14:55 - 15:10 uur Tips en tricks en hoe kunnen wij u helpen?
Carolina de Velde, Chief Representative NBSO Dalian
Ada Cheang en Emiel Mulder, Business Development Coaches RVO.nl
15:10 - 15:25 uur Waarom 80% van de Westerse bedrijven de eerste 3 jaar niet haalt
Peter Pronk, EU SME Centre
15:25 - 15:35 uur Wat wordt er vanuit de regio aangeboden qua ondersteuning voor de bedrijven uit de regio?
Judith van den Bovenkamp, Oost NL
15:35 - 15:45 uur Korte koffiepauze en wissel naar break-outsessies
15:45 - 17:00 uur Break-outsessies
Watertechnologie
- Groen transport en alternatieve energie
- Afvalverwerking/waste-to-energy
17:00 - 18:30 uur Netwerkborrel

Break-outsessie Watertechnologie

China is een groot land met veel waterproblemen. Overstromingen, droogte, ongelijkmatige verdeling van de waterbronnen en vervuiling zijn daarvan de grootste. Het land heeft de laatste jaren veel expertise en ervaring opgedaan in de uitvoering van grote hydraulische en infrastructurele projecten. Desondanks is de technologische achterstand ten opzichte van ontwikkelde landen groot. Er worden grote investeringen gedaan om deze kloof te dichten. Voor Nederlandse bedrijven zijn er kansen in o.a. waterzuivering, 'sponge cities', watermanagement, afvalwaterverwerking en daaraan gerelateerde innovatieve software en systemen.

Break-outsessie Groen transport en alternatieve energie

China investeert flink in hernieuwbare energie en schrapt plannen voor de bouw van 85 kolencentrales. Terwijl de mondiale groei in energiebehoefte vertraagt, groeit het Chinese aandeel in die behoefte juist, o.a. door het toenemende gebruik van hernieuwbare energie. Door nieuw beleid heeft China al een aanzienlijke vooruitgang geboekt in het reduceren van de intensiteit van het gebruik van grondstoffen. Desondanks is het land nog steeds sterk afhankelijk van kolen. Nederlandse bedrijven met oplossingen op het gebied van waterstof, windenergie, elektrisch vervoer, smart grid en toepassingen voor nieuwe energie hebben daarmee een kansrijke markt in China.

Break-outsessie Afvalverwerking/waste-to-energy

Het traditionele recyclen van materialen als PET-plastic, papier en aluminium heeft in China een flinke klap gekregen door het inzakken van grondstofprijzen. Aan de andere kant laten markten voor gerecyclede materialen en een aantal chemische producten een aanzienlijke groei zien. De overheid initieert nieuwe circulaire industriële parken en gemeenteafval-managamentsystemen. Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met efficiënte technologieën voor materiaalwinning uit afval, opslag en verwerking van afval, het opschonen van productieprocessen, de verwerking van textielafval en de recycling van bouwafval.​

Meer informatie

Meer informaite over de ​​China Business Week is te vinden op de website van de RVO​.

Aanmelden

De China Business Week is bedoeld voor ondernemers met ambitie om in China duurzaam te ondernemen. De organisatie streeft ernaar het programma optimaal te laten aansluiten op deze doelgroep.

Meld u aan vóór 6 september.

Mogelijk gemaakt door Trade & Innovate NL

Trade & Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.​