Header fallback 1

Blockstart en pluimveebedrijf Nijkamp genomineerd voor Dutch Blockchain Awards

Het Europese project Blockstart en pluimveebedrijf Nijkamp uit Raalte zijn genomineerd voor de Dutch Blockchain Awards 2021, in de categorie Enterprise Solution Award. Met hulp van Blockstart onderzocht Nijkamp of blockchaintechnologie een oplossing kan zijn voor betrouwbare data in de pluimveeketen. Blockstart ondersteunt mkb-bedrijven bij digitaliseringsuitdagingen met trainingen. Oost NL voert het programma in Oost-Nederland uit. De winnaars worden op vrijdag 10 december bekendgemaakt tijdens de Dutch Blockchain Week.

robert-nijkamp-blockstart_0.jpeg

De Dutch Blockchain Awards worden in 2021 voor de tweede keer uitgereikt. De afgelopen weken hebben BCNL, een community voor blockchain-, crypto- en dlt-startups/-scale-ups in Nederland, en Computable, dat mediapartner van de Dutch Blockchain Awards is, vele inzendingen binnengekregen. De selectiecommissie heeft vervolgens hieruit de finalisten geselecteerd. Daarbij is gekeken naar relevantie, impact, exposure, tech readyness en andere factoren.

Met het bekendmaken van de genomineerden start er ook een stemproces. De publieksstem bepaalt volledig wie er in de zes categorieën gaan winnen. Stemmen op de genomineerden van de Blockchain Awards 2021 kan tot en met zondag 5 december. De winnaars worden op vrijdag 10 december tijdens de Dutch Blockchain Week bekend gemaakt. 

Vergroten voedselveiligheid

Nijkamp is een familiebedrijf dat zowel vleeskippen als koeien houdt. Eigenaar Robert Nijkamp heeft een bijzondere interesse in data. Over vleeskippen wordt veel informatie verzameld, bijvoorbeeld over het voer, de herkomst en de gezondheid van het pluimvee. Op die informatie moet de gehele keten tot aan de consument kunnen vertrouwen. “Met de hulp van het Blockstartprogramma kan ik door studenten van de Hogeschool Rotterdam onderzoek laten uitvoeren naar welk deel van de data die we vastleggen geschikt zou zijn voor blockchaintechnologie,” zei Nijkamp eerder over de deelname aan Blockstart: De garantie dat data over vleesproducten klopt vergroot de voedselveiligheid.

Het Europese project Blockstart helpt mkb-bedrijven hun concurrentiepositie te versterken door het gebruik van blockchaintechnologie. Het INTERREG-project biedt gratis een trainingsprogramma ter waarde van maximaal 7,500 euro aan. Speciaal voor mkb-ondernemers die willen onderzoeken of de blockchaintechnologie oplossingen geeft voor hun vraagstukken rondom processen, tracking en tracing en facturering.

INTERREG-programma

Blockstart is een project binnen het INTERREG-programma Noordwest-Europa. INTERREG -programma Noordwest-Europa valt onder het Europese Cohesiebeleid en wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De provincies Gelderland en Overijssel zijn medefinancier van het project. Blockstart heeft een looptijd van 3,5 jaar en heeft een totaalbudget van vijf miljoen euro tot zijn beschikking. Een compleet overzicht van alle (Europese) partners is te vinden op de website van INTERREG North-West Europe.

Nominatie Blockstart