Oost NL

BioGeneration Ventures (BGV) kondigt finale closing aan van haar vierde fonds

BioGeneration Ventures (BGV), een toonaangevend early-stage venture capital fonds voor Europese biopharma, kondigt de closing aan van haar vierde fonds, BGV IV, op € 105 miljoen. De sterke belangstelling van de markt heeft het fonds doen opleven, waarbij de commitments de oorspronkelijke doelstelling van het fonds hebben overtroffen. Oost NL zegde al eerder toe vanuit haar eigen participatiefonds en Topfonds Gelderland te investeren in BGV IV. Het fonds gaat investeren in biotechnologiebedrijven. De maatschappelijke impact van zorginnovaties is potentieel groot. 

PPM lifesciences (1)
Het BGV IV-fonds heeft vooraanstaande instellingen aangetrokken als investeerders, zoals Bristol Myers Squibb, Schroder Adveq en het Europees Investeringsfonds. Ook drie regionale ontwikkelingsmaatschappijen investeren in het fonds, waaronder Oost NL (vanuit haar eigen participatiefonds en Topfonds Gelderland.) Ook InnovationQuarter en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij investeerden in BGV IV. Nieuwe investeerders in BGV IV zijn onder meer Industriens Pension en KfW Capital.
 
BGV is een van de grootste VC-fondsen in Europa en richt zich op vroege investeringen in nieuwe biotechnologiebedrijven, met een beheerd vermogen van meer dan € 220 miljoen. Het team van BGV heeft een ruime ervaring op het gebied van investeringen, life sciences, bedrijfsontwikkeling en commerciële activiteiten. Het doet ook een beroep op ervaren biotech-ondernemers als risicopartners en adviseurs, ten voordele van de bedrijven in haar portefeuille.
 
Het bedrijf werkt samen met wetenschappers van grote Europese instellingen en ondernemers. Het doel is om nieuwe bedrijven op te bouwen met als doel het creëren van  nieuwe geneesmiddelen.