Oost NL

Abbott Zwolle investeert tientallen miljoenen in uitbreiding en zoekt 100 man personeel

Abbott investeert tientallen miljoenen in de uitbreiding van de productieafdeling in Zwolle. Het aantal werknemers groeit daardoor met 100 tot bijna 550. Abbott produceert onder meer babyvoeding en sondevoeding in de Zwolse vestiging.

Oost NL ondersteunde Abbott in de voorbereidingsfase voor de uitbreiding in Zwollesamen met NFIA, de Gemeente Zwolle en de Provincie Overijsse. Zwolle biedt een uitstekende uitvalsbasis voor het groeiende Abbott.

Abott

​In het jaar dat de farmaciefabrikant precies zestig jaar in Zwolle zit, is er goed nieuws te melden. Naast een nieuwe productielijn voor vloeibare medische voedingen, komt er ook een nieuwe verpakkingslijn en een nieuw utiliteitsgebouw, daar zitten alle energievoorzieningen voor de fabriek.

De uitbreiding is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar op wetenschap gebaseerde voedingsproducten, zegt persvoorlichter Anita de Groot. Abbott produceert babyvoeding, kindervoeding, voeding voor volwassenen en sondevoeding in de Zwolse vestiging.

‘Met deze uitbreiding zijn we beter voorbereid op de toekomst. Het stelt ons in staat om betrouwbare voedingsproducten te blijven leveren waar klanten wereldwijd op vertrouwen voor een gezonder leven,’ laat vestigingsdirecteur Herrold Pronk per mail weten.

100 nieuwe werknemers nodig

De ontwerpfase is afgerond en de voorbereidingen voor het installeren van de apparatuur zijn inmiddels begonnen. De nieuwe productielijn zal in het voorjaar van 2021 in gebruik worden genomen. Als gevolg van de uitbreiding zijn er 100 extra mensen nodig in de fabriek, het werven van personeel start deze maand.

,,We zijn op zoek naar operators, monteurs, analisten, engineers en inspectiespecialisten. De vraag naar monteurs en operators is op dit moment het grootst,’’ weet persvoorlichter Anita de Groot.
 

Eerste van Nederland

De fabriek in Zwolle produceert meer dan 180 verschillende voedingsproducten en deze worden gedistribueerd naar landen binnen en buiten Europa. In 1960 werd de fabriek in Zwolle als eerste Abbott fabriek in Nederland geopend. Abbott is een medisch bedrijf dat producten biedt op het gebied van diagnostiek, medische apparatuur, voeding en medicijnen.
 

In Nederland werken er circa 1800 medewerkers bij Abbott, er zijn vestigingen in Hoofddorp, Zwolle, Breda, Weesp, Heerlen, Olst, Veenendaal en Alkmaar.