Oost NL

20Face versnelt groei dankzij nieuwe financieringsronde

​20Face maakt state-of-the-art gezichtsherkenningssoftware die gebruiksvriendelijkheid combineert ​ met volledige privacybescherming. 20Face maakt vandaag bekend dat het een nieuwe financieringsronde onder leiding van Value Creation Capital en Oost NL (vanuit Innovatiefonds Twente) heeft afgesloten. De investering zal worden gebruikt om de organisatie verder te versterken, nieuwe marktsegmenten te ontwikkelen en om (inter)nationale groei verder te faciliteren. 
20Face

20Face is een spin-off van de Universiteit Twente en heeft zodoende toegang tot decennia aan wetenschappelijke kennis. Het bedrijf heeft een self-enrollment-systeem ontwikkeld dat de gebruiker volledige controle geeft over door welke camera's hij of zij herkend mag worden. Het privacy-proof biometrics- en personal data releaseplatform wordt gebruikt in combinatie met state-of-the-art gezichtsherkenningstechnologie.

De gepatenteerde en in Nederland ontwikkelde en getrainde AI algoritmes van het bedrijf maken gezichtsherkenning mogelijk onder verschillende lichtomstandigheden, bij verschillende hoeken waaronder het gezicht zichtbaar is, lage resoluties en zelfs bij gedeeltelijk bedekte gezichten. Het self-enrollment-systeem en de lage drempel voor dagelijks gebruik dragen bij aan gebruiksvriendelijkheid en klantacceptatie. Het platform is grotendeels gebaseerd op cloud technologie en biedt volledige privacy bescherming.

De technologie wordt op de markt gebracht als een key enabler in de marktsegmenten hospitality, toegangsmanagement, ticketing en gezondheidszorg, alsmede in smart home, automotive en smart office-toepassingen. In deze marktsegmenten wordt de technologie momenteel aan nationale en internationale B2B-partners gedemonstreerd en in licentie gegeven. 

Sleuteltechnologiën 

"Wij zijn van mening dat juist door de regie bij de gebruiker te laten, het marktpotentieel van biometrische herkenning kan worden ontsloten terwijl tegelijkertijd het risico van data-misbruik wordt voorkomen. We combineren verschillende innovatieve technologieën (AI, Cloud & Blockchain) tot één unieke propositie. Telkens wanneer we ons product demonstreren, reageert de markt enthousiast", aldus Peter Hoekstra, CEO van 20Face. "We hebben nu de financiering om te blijven investeren in ons platform, terwijl onze partners hun verbeterde producten in verschillende marktsegmenten kunnen uitrollen."

Tim Markus, senior investment manager bij Oost NL: "20Face heeft de haalbaarheid van zijn ambitieuze propositie aangetoond. Wij zijn verheugd de groei van 20Face te kunnen faciliteren. Innovatieve bedrijven die vooroplopen op het gebied van sleuteltechnologieën zoals AI en Blockchain versterken de concurrentiekracht van onze regio".

Willem van den Berg, Managing Partner Value Creation Capital/Security of Things Fund voegt hieraan toe: "We zien een groot potentieel in het AI-gedreven privacy-proof gezichtsherkenningsplatform. De visie van het team sluit sterk aan bij de groeiende markt voor gezichtsherkenning".