Header fallback 1

Innovatiefonds Overijssel I

Heeft u als ondernemer een kansrijk idee, maar vindt u het lastig hiervoor financiering te vinden? Innovatiefonds Overijssel biedt oplossingen aan ondernemers met groeiambities. Zo ondersteunt de provincie Overijssel de regionale economie. Oost NL is fondsmanager en begeleidt ondernemers bij het hele traject.

Financiële informatie IFO I

Innovatiefonds Overijssel participeert met risicokapitaal (aandelenkapitaal en/of converteerbare leningen vanaf € 100.000) in uw bedrijf. Hiermee investeren we in kansrijke business cases van technologische mkb-ondernemers. Zo verstrekt u uw financiële vermogenspositie en krijgt u er een betrokken financier en/of aandeelhouder bij. Aantrekkelijk wanneer u zich in een fase bevindt waar het nog niet lukt uw kansrijke onderneming (volledig) vanuit de markt te laten financieren. De investering bedraagt maximaal 50% van de totale financieringsbehoefte. IFO I investeert zowel marktconform als onder de Algemene Groepsvrijstellingsverordening (AGVV).

Welke ondernemers komen in aanmerking?

  • Uw bedrijf is gevestigd in Overijssel of gaat zich vestigen in Overijssel
  • U bent actief in - of op het snijvlak van - topsectoren als HTSM (waaronder maakindustrie), Kunststoffen en Chemie, Life Sciences, Agro-Food, Energie en Bouw en de Vrijetijdseconomie
  • Uw bedrijf is een niet-beursgenoteerde mkb-onderneming
  • U beschikt over een realistisch goed onderbouwd ondernemersplan
  • Uw plan is innoverend en leidt tot groei van uw bedrijf en extra werkgelegenheid

Hoe vraagt u financiering aan?

In een persoonlijk gesprek bekijken we samen met u naar de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact met ons op.