Header fallback 1

Exportbevordering

Wilt u de grens over en internationaal ondernemen? Oost NL ondersteunt innovatieve ondernemers uit Oost-Nederland bij het vinden van partners en klanten in het buitenland. Wij bieden u een netwerk in Nederland én het buitenland.

De grens over gaan met uw product betekent groei. De eerste stappen zijn echter niet vanzelfsprekend. Het ontbreekt vaak aan kennis over wet- en regelgeving in de nieuwe afzetmarkt, inzicht in regelingen waarvan u gebruik kunt maken, of het vinden van betrouwbare (buitenlandse partners). Oost NL begeleidt u hierbij.

Maak gebruik van ons internationale netwerk

Oost NL heeft brede netwerken in verschillende landen, zoals Duitsland en China. Wij brengen u in contact brengen met nieuwe internationale partners, klanten en leveranciers. Dit doen we in nauwe samenwerking met organisaties in de regio als de Kamers van Koophandel, Regionale Centra’s voor Technologie, WTC, loketten, Food Valley, Health Valley en KiEMT.

Daarnaast werken we strategisch samen met ambassades en consulaten, het NFIA (The Netherlands Foreign Investment Agency), de Netherlands Business Support Offices (NBSO) en de innovatie- en landbouwattachés in het buitenland. We onderhouden relaties met clusters en regio’s die aansluiten bij de sterktes van Oost-Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld goede relaties met diverse food clusters in Europa en daarbuiten. Dit uitgebreide internationale netwerk zetten we in om u te ondersteunen bij internationale expansie.

Regelingen die u op weg helpen

Wij kennen de weg bij het vinden van regelingen waar u als ondernemer gebruik van kunt maken. Regionale of landelijke regelingen vergemakkelijken uw exportplannen, bijvoorbeeld door vouchers voor de deelname aan handelsmissies. Oost NL wijst u snel op regelingen die passend zijn voor uw bedrijf. 

Kansen en valkuilen

Door onze expertise kennen we de kansen en valkuilen van internationaal ondernemen. Heeft u exportplannen en wilt u weten wat Oost NL voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op.