Oost NL

ROCKET Reloaded

ROCKET Reloaded (RegiOnal Collaboration on Key Enabling Technologies) stimuleert de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap in het Duits-Nederlandse grensgebied tussen Noordzee en Niederrhein om onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie te versterken.

Rocekt Reloaded logo

Sleuteltechnologieën (KET; Key Enabling Technologies) zoals nanotechnologie, microsysteemtechniek, micro- en nano-electronica, innovatieve materialen & grondstoffen en fotonica vormen de technologische basis voor antwoorden op wereldwijde uitdagingen.

Kom ook met uw idee!
Doe mee aan ROCKET Reloaded en kom met uw idee voor een grensoverschrijdend project. Daarmee maakt u kans op financiering van een innovatieproject dat u uitvoert samen met één of meerdere partners aan de andere kant van de grens. De klok loopt! Een volledig overzicht van alle benodigde informatie vindt u op www.rocket-innovations.eu.

Innovatieprojecten
Belangrijke kenmerken van aanvragen voor innovatieprojecten zijn:

• Deelname van minstens één Nederlandse en één Duitse mkb’er uit het INTERREG grensgebied (zie kaart website)
• De leadpartner van een aanvraag moet uit het zuidelijke deel van het INTERREG-grensgebied komen (zie voor details de subsidievoorwaarden op www.rocket-innovations.eu)
• Projectgrootte max. €275.000, subsidiepercentage max. 60%
• Focus ligt op deelname van het mkb, maar grootbedrijf en kennisinstellingen zijn niet uitgesloten
• Ontwikkeling in- of met één van de sleuteltechnologieën (zie hierboven)
• Toepassing in het Gezondheidszorg-, Productie- of Energiedomein

Neem contact op met een van de vier regiocoördinatoren; Oost NL, BC Semi NL, NMWP.NRW of TAFH Münster.

Meer informatie: www.rocket-innovations.eu.

Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma door de Europese Unie en de INTERREG-partners financieel ondersteund.

Looptijd
2019-2022
Leadpartner

Oost NL