Header fallback 1

MATMED

De INTERREG regio Noord-West Europa kent sterke bedrijven- en kennisclusters met focus op geavanceerde materialen, regeneratieve zorg en medische apparaten en implantaten. In de praktijk blijkt het echter lastig deze geavanceerde materialen ook werkelijk toe te passen in medische producten (bijv. 3D printing, nanotech coatings en bio afbreekbare polimeren) die voor de patiënt inzetbaar zijn. Bedrijven, organisaties en instellingen die zich bezig houden met het onderzoek naar, of ontwikkeling- en productie van geavanceerde materialen voor medische toepassingen kunnen zich aanmelden bij MATMED.

MATMED Interreg

Vouchers

Hierbij wordt ook middels een voucher programma ondersteuning geboden. Er zijn vouchers voor het faciliteren van deze transnationale samenwerkingen, vouchers voor ondersteuning bij technologie validatie (TRL 4-5) vouchers voor ondersteuning bij zogenaamde concept demonstraties (TRL 6-7). Daarbij organiseert MATMED ook bijeenkomsten en geeft informatie en ondersteuning rondom de noodzakelijke wet- en regelgeving op het gebied van innovatieve medische materialen, zeker nu de nieuwe MDR (Medical Device Regulations) komend jaar definitief in werking treedt.

Om de innovaties ook echt richting markt te brengen, zal MATMED partijen ondersteunen bij het aantrekken van extra privé investeringen.

Partners MATMED

De samenwerkende partijen in Interreg MATMED vertegenwoordigen de regio's GrootManchester (VK), Gelderland, Overijssel, Limburg (NL), Münster, Keulen (DE), Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant (BE). Gezamenlijk wordt gewerkt aan een online open innovatieplatform waar onderzoekers, ondernemers, productontwikkelaars en investeerders met elkaar verbonden worden. Er wordt actief gezocht naar internationale verbindingen en mogelijkheden voor samenwerking tussen partijen.

Geïnteresseerde bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden op het MATMED platform via www.matmed.eu.
 

MATMED logo

Looptijd
2018-2022
Leadpartner

GM Business Support Ltd