Oost NL

iPro-N Continued

iPro-N Continued is een vervolg op het succesvolle INTERREG Va project iPro-N. Al de activiteiten van iPro-N hebben veel inhoudelijke projecten opgeleverd en het grensoverschrijdende bedrijvennetwerk is ook geïntensiveerd. Met als gevolg dat nu zes projecten worden uitgevoerd binnen het iPro-N Continued project. Elk project betreft een Nederlands-Duitse samenwerking ​gericht op de prototypeontwikkeling van intelligente producten en processen. iPro-N Continued draagt bij aan een sterkere economische verwevenheid in het Duits-Nederlandse grensgebied en levert een bijdrage aan de participatie van mkb-bedrijven uit de productiesector aan "Smart Industry".

iPro-N Continued

iPro-N Continued biedt concrete maatregelen voor 6 prototype-ontwikkelingen van innovatieve, technologisch hoogwaardige en intelligente producten en processen bij Duitse en Nederlandse mkb-bedrijven in het projectgebied. Door middel van grensoverschrijdende technologietransfer en samenwerking, moet de potentie voor innovatie van Duitse en Nederlandse MKB’s in het projectgebied optimaal benut en ondersteund worden, in lijn van de verdere doorontwikkeling van de Smart Industrie/Industrie 4.0 programma’s.

De grensoverschrijdende netwerkvorming van mkb-bedrijven en kennisinstellingen heeft positieve effecten op de kwaliteit van innovaties in het bedrijfsleven. Waar bedrijven normaal hun blik op het binnenland hebben gericht, worden ze nu verleid om juist ook over de grens te kijken. Daarmee verkrijgen ondernemers inzicht in de beschikbare kennis en vaardigheden in het buurland en wordt ook de potentiële marktomzet in kaart gebracht. Bovendien vormt deze vorm van grensoverschrijdende samenwerking een eerste stap richting verdere internationalisering.

iPro-N Continued wordt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Niedersächsischen Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten, Regionale Entwicklung en Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk NRW, en de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen en Overijssel. Het projectmanagement van iPro-N Continued ligt in handen van de leadpartner Oost NL en TAFH Münster. Emsland GmbH, TCNN, Münsterland e.V. en Novel-T zijn als associate partner aan het project verbonden.

Looptijd
2020-2022
Leadpartner

Oost NL