voedselwaarde

Business Innovation Program Food

Voedsel Vernieuwers gezocht!

Neem deel aan het Business Innovation Program Food

Het BIPF ondersteunt startups èn bestaande mkb-ers, die met hun idee een krachtige bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie. Binnen 10 modules krijg je antwoorden op belangrijke vragen die uiteindelijk jouw basis zullen vormen voor een gezonde businesscase. Al meer dan 50 bedrijven hebben reeds met succes deelgenomen aan het programma. Deelnemers zijn divers, denk hierbij aan land-en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners en vele anderen.  

Voor wie?

Het Business Innovation Program Food is voor ondernemers in de agrofoodsector die toegewijd zijn een kansrijk idee om te zetten in een nieuw verdienmodel. Deelname staat open voor bedrijven die met dit idee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Dit zijn startups of innovatieve mkb-ers die in de brede zin actief zijn in de agrofoodsector. Denk aan de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data en technologie bedrijven en (logistieke) dienstverleners.

Wat ontvang je tijdens het programma? 

 • Een stapsgewijze methode, waarin wij je trainen om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, je team en samenwerkingen.  

 • Een wekelijkse plenaire theoriesessie, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland, waarin je feedback ontvangt van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.  

 • Praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.  

 • Waardevolle één op één begeleiding met een business development specialist van jouw lokale regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM).  

 • Een afsluiting met een 100-dagen plan, zodat je ook na het programma kunt blijven werken aan concrete doelstellingen.  

Wat levert het jou op?

 • Een aanzienlijk grotere slagingskans van idee naar een duurzaam verdienmodel. 

 • Een scherpe focus op het prioriteren van aandacht, tijd en geld in de opstartfase. 

 • Grondige kennis en inzicht over wie en waar je klant is en met welk verdienmodel, heldere communicatie van jouw idee of bedrijf, zicht op de juiste samenwerkingspartners én een concreet stappenplan voor de volgende groeifase.  

 • Een nuttige en leerzame kruisbestuiving tussen andere deelnemende bedrijven die ook actief zijn binnen de agrofood sector.  

 • Een waardevolle bijdrage aan een duurzamere en gezondere economie 

 

Wat we van jou verwachten?

 • We vragen inspanning van minimaal 0,5 FTE per deelnemend bedrijf gedurende tien weken dat het programma loopt. Dit betekent dat er gemiddeld 20 uren per week van je bedrijf wordt gevraagd.
 • Aanwezigheid bij de sessies (gedurende tien weken op woensdagochtend), inclusief het voltooien van de bijbehorende opdrachten.

 

Dit is wat eerdere deelnemers zeggen over het Business Innovation Program Food:

Zuiderzwam deed mee aan het derde programma. Jacqueline van Eerd:  “Dankzij het programma en de interviews heb ik serieuze leads en klanten gekregen en met vertrouwen keuzes gemaakt in waar ik naar toe wil groeien.”

Groentjessoep: “Het programma heeft ons inzicht gegeven in waar het klantprobleem echt zit, hierdoor begrijpen we waar onze kracht zit. Dit geeft veel vertrouwen in wat we doen en met onze onderneming teweeg kunnen brengen.”

Ook COMPUTD nam deel. Rachel Hanssen: “Tijdens het programma zit je in een innovatieve omgeving, naast dat je kritischer naar je eigen bedrijf kijkt, leer je ook veel van anderen.”

Respect.farm: “Alle tijd die ik besteed heb aan het programma was goed geïnvesteerde tijd. Ik vond het fijn om coaching te krijgen, bovendien raakte ik geïnspireerd door andere ondernemers.”

Meer informatie of direct inschrijven?

Bezoek de info- en aanmeldpagina van het BIPF of neem contact op met Annemarie van Vilsteren (annemarie [dot] vanvilsteren [at] oostnl [dot] nl).

Samenwerkingspartners

Partners binnen dit programma zijn de Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (LIOFNOMInnovation QuarterHorizonOost NLROM Utrecht RegionImpuls ZeelandROM InWest en BOM) in samenwerking met Invest-NLde Stichting Samen Tegen VoedselverspillingRabobank en Foodvalley NL en Gritd.

Voedselwaarde281.91 KB
Opbouw Business Innovation Program Food (klik voor vergrootte weergave)