Oost NL

Business Angels Oost NL

Het Business Angels netwerk van Oost NL is hét netwerk van particuliere financiers die durven te investeren in ondernemers met ambitie.

Voor ondernemers

Ben jij op zoek naar financiering van een betrokken investeerder? En zou je daarbij advies kunnen gebruiken van een ervaren (ex-)ondernemer die veel sectorkennis en contacten heeft? Dan is het Business Angels Oost NL iets voor jou. Oost NL focust primair op duurzame bedrijven die maatschappelijke impact maken en actief zijn in de Health, Agri& Food, Energie of High Tech & Maakindustrie sector.

Dit netwerk bestaat uit meer dan 150 (ex-)ondernemers uit verschillende sectoren die hun onderneming hebben verkocht. Zij willen graag met kapitaal, raad en daad ondernemers met zeer goede businessplannen helpen. De gemiddelde investeringsbedragen liggen tussen € 50.000 en € 250.000,-.

Met diverse business angels in contact gebracht, en met een daarvan was er direct een klik. Gezamenlijke gedeelde visie en het zien van de uitdaging, maar ook mogelijkheden in de diverse markten. Ik was kritisch op investeerders maar nu doet deze business angel voor 25% mee in de nieuwe BV.

- Paul van Uum / Rolateme

Hoe krijg je toegang tot ons Business Angels netwerk?

Ons Business Angel netwerk is er voor innovatieve ondernemers met een financieringsvraagstuk, die gevestigd zijn in Gelderland of Overijssel. Samen krijgen we veel voor elkaar, maar dat kan alleen als alle partijen er 100% voor gaan. We verwachten daarom wél de bereidheid om jezelf goed voor te bereiden, waarbij wij je feedback geven, toetsen op financierbaarheid en je door het proces heen helpen. Dit traject duurt gemiddeld 2 tot 6 maanden.

Het is best een uitdaging om de juiste investeerders te vinden. In ons uitgebreide netwerk vind je een grote diversiteit aan investeerders met verschillende achtergronden. We denken ook mee over de beste financieringsstructuur voor jouw bedrijf.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je pitchdeck of een businessplan naar businessangels [at] oostnl [dot] nl. Een pitchdeck is een korte presentatie van het bedrijfsplan om (potentiële) investeerders te overtuigen. Voor de basis van een goed pitchdeck, adviseren we 7 stappen te volgen. Bekijk hier het stappenplanIn een businessplan staat het strategisch en financiële plan, hier lees je meer over de inhoud van een ondernemingsplan. Met onze jarenlange ervaring toetsen we vóóraf of je vraag past bij een business angel of eventueel bij andere financieringsvormen. Is dat niet het geval, dan laten we je dat ook meteen weten.

Deze ondernemers maakten al gebruik van ons Business Angels netwerk

Investor Readiness Program

Is mijn businesscase volledig uitgewerkt? Ken ik alle financieringsmogelijkheden voor mijn startup? Het zijn belangrijke vragen die je aan jezelf moet stellen voordat je start met een financieringstraject voor alle vormen van vroege fase financiering. Doe mee aan ons Investor Readiness Program (IRP) samen met andere ondernemers. Voor Gelderse en Overijsselse startups/ scale ups die zich goed willen voorbereiden op hun financieringsaanvraag, heeft Oost NL het IRP samengesteld. Ons doel? Jouw bedrijf sneller gefinancierd krijgen door het optimaliseren van je businesscase.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op investor readiness program.
 

Voor investeerders

Lijkt het je interessant om te investeren in ideeën van jonge ambitieuze ondernemers? We hebben een groot netwerk van ondernemers met innovatieve plannen. We filteren de ideeën en proposities en gaan op zoek naar een goede match tussen ondernemer en business angel. We kijken daarbij goed naar je wensen, zoals je rol en de mate van betrokkenheid die je wilt hebben. We zorgen ervoor dat de ondernemers ‘investor ready’ zijn voordat ze met je in contact komen. Dat kan in een persoonlijk gesprek, maar we organiseren, soms met partner-organisaties, ook pitching-events.

Hoe kom je bij ons Business Angels netwerk?

Neem contact op met één van onze matchmakers Bart of Koen (contactgegevens zie hieronder) om een kennismakingsgesprek te plannen. In dat gesprek verkennen we je interesses en mogelijkheden en willen we alles weten over je ondernemersachtergrond, expertise, netwerk en eventuele portfoliobedrijven. Daarmee kunnen we je persoonlijke ambities, verwachtingen, wensen en mogelijkheden goed in kaart brengen en bepalen we samen jouw profiel. Wil je samen met Oost NL investeren, dan brengen we je graag in contact met één van onze collega's van onze business unit Capital.

European Angel Fund

Ook kun je voor een intake en advies over het European Angel Fund (uitgevoerd door de Europese Investerings Bank) bij ons terecht. Namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat helpen we Nederlandse business angels bij de aanvraagprocedure.

“Begin dit jaar heb ik kennis gemaakt met onder andere Bart Heuts en Koen van den Berg van Business Angels Oost NL. Al binnen een week kwamen zij met een mogelijke match waarbij ik werd voorgesteld aan een enthousiaste, startende software ondernemer. Inmiddels verloopt de samenwerking met deze ondernemer al enkele maanden naar volle tevredenheid en kijken we uit naar de volgende samenwerking. Top!” 

- Hans Verschuren, business angel

businessangels [at] oostnl [dot] nl (Stuur een mail  )

Infographic BAN Oost NL 2022