Header fallback 1

Business Angels Oost NL

Het netwerk van Business Angels Oost NL is hét netwerk van particuliere financiers die durven te investeren in ondernemers met ambitie.

Voor ondernemers

Ben jij op zoek naar financiering van een betrokken investeerder? En zou je daarbij advies kunnen gebruiken van een ervaren (ex-)ondernemer die veel sectorkennis en netwerk-contacten heeft? Dan is Business Angels Oost NL iets voor jou. Oost NL focust primair op duurzame bedrijven die maatschappelijke impact maken en actief zijn in de Health, Food, Energy, Circular of Tech.

Dit netwerk bestaat uit meer dan 150 (ex-)ondernemers uit verschillende sectoren die hun onderneming hebben verkocht. Zij willen graag ondernemers met goed voorbereide plannen helpen met investeringskapitaal hun netwerk en ondernemerservaring. De gemiddelde investeringsbedragen liggen tussen € 50.000 en € 250.000,-, soms met uitschieters naar boven.

“Via het angels netwerk van Oost NL vonden we een expert op het gebied van spraaktechnologie. Hij denkt met ons mee over de groeistrategie.”

- Prim Sprenger, oprichter Converz Analytics

Hoe krijg je toegang tot ons Business Angels netwerk?

Ons Business Angel netwerk is er voor Gelderse en Overijsselse innovatieve ondernemers met een financieringsvraagstuk. Samen krijgen we veel voor elkaar, maar dat kan alleen als alle partijen er 100% voor gaan. We verwachten daarom wél de inzet om jezelf goed voor te bereiden, waarbij wij je feedback geven, toetsen op financierbaarheid en je door het proces heen helpen. Dit traject duurt gemiddeld 2 tot 6 maanden. We letten daarbij met name op marktvalidatie bij potentiele klanten (en bewijs van marktinteresse) en coachbaarheid van het team.

Het is best een uitdaging om de juiste investeerders te vinden. In ons uitgebreide netwerk vind je een grote diversiteit aan investeerders met verschillende achtergronden. We denken ook mee over de beste financieringsstructuur voor jouw bedrijf. Wanneer wij denken dat je klaar bent voor een introductie, benaderen we heel gericht circa 5 passende angel investors en doen een persoonlijke introductie voor jou.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je pitchdeck of een businessplan naar businessangels [at] oostnl [dot] nlbart [dot] heuts [at] oostnl [dot] nl (Health en Food) of koen [dot] vandenberg [at] oostnl [dot] nl (Tech, Energy & overig).

Een pitchdeck is een korte presentatie van het bedrijfsplan om (potentiële) investeerders te overtuigen. Voor de basis van een goed pitchdeck, adviseren we 7 stappen te volgen. Bekijk hier het stappenplan. In een businessplan staat het strategische, markteconomische en financiële plan, hier lees je meer over de inhoud van een ondernemingsplan. Met onze jarenlange ervaring toetsen we vóóraf of je vraag past bij een business angel of eventueel bij andere financieringsvormen. Is dat niet het geval, dan laten we je dat ook weten.

Deze ondernemers maakten al gebruik van ons Business Angels netwerk

Zoek je een ondernemersmentor als sparring partner uit ons netwerk?

Mentoren voor ondernemers

Veel ondernemers hebben het gevoel dat ze er in de beginfase van hun bedrijf alleen voor staan. Er komt nogal wat op je af: teleurstellingen, veel verschillende werkzaamheden waar je niet voor bent opgeleid, de balans tussen werk en privé, de financiële druk.
Het is dan prettig dat er iemand naast je staat die hetzelfde heeft meegemaakt en met wie je een vertrouwensband hebt. Iemand die zijn ervaringen wil inzetten om jou te helpen om een gezond bedrijf op te bouwen. Maar ook om structuur aan te brengen bij groei, om prioriteiten te stellen en keuzes te maken. Een ware sparringpartner die je uitdaagt.

Als jij daar behoefte aan hebt, kunnen we je daarbij helpen. Lees in onze flyer wat een mentor voor jou kan doen. 

"Hij denkt met je mee en zegt waar het op staat zonder op de stoel van de ondernemer te zitten."

- Matthijs Maris / Zereau
 

Voor investeerders

Lijkt het je interessant om te investeren in ideeën van  ambitieuze ondernemers? We hebben een groot netwerk van ondernemers met innovatieve plannen. We filteren de ideeën en proposities en gaan op zoek naar een goede match tussen ondernemer en business angel. We kijken daarbij goed naar je wensen, zoals je rol en de mate van betrokkenheid die je wilt hebben. We zorgen ervoor dat de ondernemers ‘investor ready’ zijn voordat ze met je in contact komen. Dat kan in een persoonlijk gesprek, maar we organiseren, soms met partner-organisaties, ook pitching-events.

Hoe kom je bij ons Business Angels netwerk?

Neem contact op met één van onze matchmakers Bart of Koen om een kennismakingsgesprek te plannen. In dat gesprek verkennen we je interesses en mogelijkheden en willen we alles weten over je ondernemersachtergrond, expertise, netwerk en eventuele portfoliobedrijven. Daarmee kunnen we je persoonlijke ambities, verwachtingen, wensen en mogelijkheden goed in kaart brengen en bepalen we samen jouw profiel. Wil je samen met Oost NL investeren, dan brengen we je graag in contact met één van onze investmentmanagers.

Via Business Angels Oost NL kom ik op een prettige manier in contact met interessante start- en scale ups. Het is een groot voordeel dat op dat moment al een aantal basale toetsen door het team van Business Angels Oost NL zijn gedaan, waardoor ik snel over de juiste informatie kan beschikken. Ook vind ik de samenwerking met de mensen (Koen en Bart) erg plezierig.” 

- Stan Aarntzen, business angel

businessangels [at] oostnl [dot] nl (Stuur een mail  )class="cta-button cta-mail"

BA Oost NL resultaten 2023