Oost NL

Business Angels Netwerk van Oost NL

Het Business Angels Netwerk van Oost NL is hét netwerk van particuliere financiers die durven te investeren in ondernemers met ambitie.

Ons Business Angels Netwerk brengt informal investors, oftewel Business Angels, en ondernemers bij elkaar. Ondernemers pitchen hun plannen en kunnen in een Business Angel een geschikte partner vinden. We begeleiden zowel ondernemers als investeerders bij dit proces. We werken daarbij samen met incubators, accelerators, netwerkorganisaties en valleys in Oost-Nederland zoals bijvoorbeeld StartLife, Novel-T, Health Valley, IKT en vele anderen omdat we geloven in teamwork.

Investeerders

Wat doen we voor Business Angels?

We hebben een groot bestand van ondernemers met innovatieve plannen. We filteren de ideeën en proposities om u op maat te kunnen bedienen. Zo zorgen we voor gerichte en nauwkeurige matching tussen ondernemers en Business Angels, met proposities die aansluiten op uw expertise. We brengen u één-op-één in contact met ondernemers of u kunt een van onze pitching-events bezoeken. Binnen sectoren bouwen we aan netwerken van investeerders onderling. Ook verzorgen we trainingen om uw investerings-selectie en selectie-skills te vergroten.

Hoe kunnen Business Angels deelnemen?

We breiden ons Business Angels Netwerk steeds verder uit. De helft van onze investeerders is gevestigd in Oost-Nederland, de rest woont elders in Nederland. Lijkt het u interessant om te investeren in ideeën van jonge ambitieuze ondernemers? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met een van onze matchmakers zodat we uw persoonlijk profiel kunnen opstellen.

In een kennismakingsgesprek verkennen we uw interesses en mogelijkheden en willen we alles weten over uw ondernemersachtergrond, expertise, netwerk en eventuele portfoliobedrijven. Daarmee kunnen we uw persoonlijke ambities, verwachtingen, wensen en mogelijkheden goed in kaart brengen. Indien u interesse heeft om samen te investeren, brengen we u graag in contact met één van onze collega's van onze business unit Captial.

Ook kunt u voor een intake en advies over het European Angel Fund (uitgevoerd door de Europese Investerings Bank) bij ons terecht. Namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat helpen we Nederlandse Business Angels bij de aanvraagprocedure.

Doet u mee?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Business Angels Netwerk van Oost NL, neem dan contact met ons op. We geloven in de kracht van teamwork, de ondernemer, de investeerder en wij. Samen vinden we een weg om een goed innovatief idee succesvol in de markt te zetten. We vragen inzet én betrokkenheid van alle partijen. Doet u mee?

businessangels [at] oostnl [dot] nl (Stuur een mail  )

Ondernemers

Wie zijn Business Angels?

Business Angels, oftewel informal investors, zijn vaak (voormalige) ondernemers die een deel van hun eigen vermogen investeren in bedrijven die zij kansrijk vinden. Ze ondersteunen ondernemers met ervaren hands-on coaching maar vooral ook met een financiële injectie. De relatie met een ondernemer is persoonlijk; daarin onderscheidt die zich sterk van een relatie met bijvoorbeeld een bank of een subsidient.

Wat doen we voor ondernemers?

Het Business Angels Netwerk van Oost NL begeleidt u bij het vinden van een Business Angel. Vaak is een Business Angel een (voormalig) ondernemer die wil coachen & investeren in jonge kansrijke bedrijven en hun teams. We bereiden u voor om uw idee, product of dienst zo goed mogelijk te presenteren. Wij brengen u na een grondige voorbereiding in contact met Business Angels, die u met hun kennis, achtergrond, netwerk, en middelen verder kunnen brengen.

Wat bieden we?

Voldoet u aan onze voorwaarden? Dan maken we graag kennis met u. We gaan met u in gesprek over uw businessplan en helpen u met het voorbereiden van een goede pitch. Ons doel is om uw bedrijf investorready te maken, daarvoor zetten de businessdevelopers van Oost NL zich in. Wanneer u zover bent is het tijd om kennis te maken met een Business Angel, één-op-één of tijdens een van onze pitching-events. 

Wat zijn onze voorwaarden?

U kunt van onze matching gebruikmaken wanneer u een startup of een mkb-ondernemer bent die gevestigd is, of zich wil vestigen, in Gelderland of Overijssel. We kijken daarnaast naar het innovatieve gehalte van uw idee; of het een technisch, financieel en commercieel haalbaar idee is en of u het juiste team om zich heen heeft verzameld om succesvol te kunnen ondernemen. Voldoet u aan onze voorwaarden, neem dan contact op met een van onze matchmakers.