Header fallback 1

Plan voor Recreatie en Toerisme?

Dien uw groeiplan in 

Recreatie en Toerisme

De Groeiversneller Recreatie & Toerisme (R&T) is een ondersteuningsprogramma voor Gelderse mkb-bedrijven in de toeristische en recreatieve branche. Om kwalitatieve groei, versterking en vernieuwingen in de sector te stimuleren vertrekken wij vouchers voor extern advies.

Je kunt een aanvraag indienen tot 30 juni 2024.

Voor wie?

De ondernemingen die in aanmerking kunnen komen voor een voucher van De Groeiversneller R&T zijn: 

  • actief in de sector recreatie en toerisme en
  • gevestigd in Gelderland en
  • hebben tussen de 1 en 50 werknemers (fte) en
  • hebben aandacht voor duurzaamheid en
  • er is sprake van een professionele bedrijfsvoering, waarbij het hoofdinkomen van de ondernemer uit de ondersteunde onderneming dient te komen.

Onder bedrijven in de sector recreatie en toerisme verstaan wij: bed & breakfasts, buitensport, bungalowparken, vergader- en evenementenlocaties, culturele instellingen, groepsaccommodaties, hotels en restaurants, natuurkampeerterreinen/kampeerbedrijven, strandpaviljoens, zwembaden, wellness en sauna’s. 

Ondersteuning

Met een voucher van De Groeiversneller R&T kan een onderneming externe expertise inschakelen voor het uitwerken van bijvoorbeeld vernieuwings- en ontwikkelplannen, groeistrategie, social media- en marketingstrategieën of voor het laten uitvoeren van een uitgebreide doelgroepenanalyse.

Wij kennen vouchers toe met een waarde van minimaal € 1.000,- en maximaal € 5.000, -

De waarde van een voucher is maximaal 50% van de kosten van een externe adviseur, uw eigen bijdrage is dus 50%. 

Ondernemers kunnen per vestigingslocatie éénmaal gebruik maken van een R&T voucher. Ondernemingen (en hun verbonden ondernemingen) kunnen maximaal twee keer gebruik maken van een voucher als het om verschillende vestigingen en adviezen gaat. 

Het extern advies moet bijdragen aan:

  • praktische vernieuwingen, met behulp van doelgroep analyses, marketingstrategie, digitalisering of bestemmingsmanagement (‘praktische vernieuwingen’) of
  • versterking van uw onderneming door het verbreden van het aanbod voor meer doelgroepen dan uw huidige (‘verbreden doelgroepen’) of
  • versterking van uw onderneming door het laten uitwerken van een actuele, nieuwe en kwalitatieve groeistrategie (‘uitwerken groeistrategie’).

Hoe werkt het?

Stap 1: Groeiplan

Online dient u uw groeiplan in via een quickscan in de Oost NL portal. Wij gebruiken uw groeiplan als voorbereiding op het gesprek en om te bepalen of en hoe Oost NL kan ondersteunen via De Groeiversneller R&T.

Stap 2: Gesprek

Wanneer uw groeiplan voldoende aansluit bij De Groeiversneller R&T, plannen wij een afspraak met u in om uw groeiplan en de vraagstukken te bespreken. Op basis van uw groeiplan en dit gesprek wordt definitief bekeken of u in aanmerking komt voor De Groeiversneller R&T. Hierbij kijken wij of het groeiplan realistisch is. We bespreken hoe De Groeiversneller R&T kan ondersteunen bij de te nemen stappen en wat de mijlpalen zijn. Ook kijken wij naar andere instrumenten, alternatieve financieringsmogelijkheden en verwijzen wij door in ons netwerk.

Stap 3: Voucher

Na het gesprek en als u in aanmerking komt, kunt u een aanvraag indienen voor een voucher via onze portal. U spreekt af met de projectmanager waarvoor u de voucher gaat inzetten en wat de mijlpalen zijn die u wilt bereiken. U krijgt van ons een bevestigingsbrief of de inzet van de expert voor uw groeiplan door middel van een voucher via De Groeiversneller R&T is goedgekeurd.

Stap 4: Contact over uw groeiplan

Wij houden contact met elkaar over de voortgang van uw groeiplan, het behalen van de mijlpalen die voorzien waren en de resultaten.

Wilt u weten wat De Groeiversneller R&T voor uw bedrijf kan betekenen? Dien online uw groeiplan in.

Dien hier uw groeiplan in  

Ervaringen van ondernemers

Deze ondernemers ontvingen eerder een R&T voucher:

Eerst meer weten?

Neem gerust contact met ons op!