Oost NL

De Groeiversneller Recreatie en Toerisme

Bent u ondernemer binnen de Recreatieve of Toeristische branche[1] in Gelderland en wilt u vernieuwen? Dan kan De Groeiversneller u mogelijk ondersteunen met kennis, netwerk en geld. Dit voucherprogramma, mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, is bedoeld voor de kleine en middelgrote recreatieve of toeristische ondernemer (3 tot 15 fte’s).

U kunt in aanmerking komen voor een voucher als u één van de volgende doelen wilt bereiken:

  • Versterking van uw onderneming door het laten uitwerken van een actuele, nieuwe en kwalitatieve groeistrategie;
  • Praktische vernieuwingen doorvoeren met behulp van doelgroep analyses, marketingstrategie of bestemmingsmanagement;
  • Versterking van uw onderneming door het verbreden van het aanbod voor meer doelgroepen dan uw huidige;
  • Productontwikkeling die aansluit bij de Gelderse thematische verhaallijnen ‘Kastelen en buitenplaatsen’, ‘Romeinen’ of ‘Hanze’;
  • NIEUW: Het laten uitwerken van een strategie voor de heropbouw van uw onderneming als gevolg van de Covid-19 crisis.

De omvang van een voucher Recreatie en Toerisme is minimaal €1.000,- en maximaal €5.000,- (excl. btw). Voorwaarde hierbij is wel dat u 20% van de gemaakte kosten zelf betaald. Dit percentage was 50%, maar is in het kader van de COVID-19 steunmaatregelen van de provincie verlaagd.

Rekenvoorbeeld: wanneer u externe kosten maakt voor een bedrag van € 6.000,- dan kunt u een voucher ontvangen die 80% van de kosten vergoed, te weten € 4.800,-. U betaalt dan dus € 1.200,- zelf.  Uitbetaling van de voucher vindt achteraf plaats. Reguliere werkzaamheden en onderhoudswerkzaamheden zijn uitgesloten van financiering. Uitsluitend externe advieskosten komen in aanmerking.

Hoe vraag ik een voucher aan?

Om te kijken of u in aanmerking komt voor ondersteuning via De Groeiversneller vragen wij u een groeiplan Recreatie en Toerisme aan te leveren. Dit plan kunt u aanleveren via deze link. Een business developer van Oost NL gaat vervolgens met u in gesprek om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen en of een voucher toegekend wordt.

N.B. Er is een beperkt aantal vouchers beschikbaar. De aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.


[1]Hieronder wordt verstaan: bed & breakfasts, vergader- en evenementenlocaties, buitensport, bungalowparken, culturele instellingen, groepsaccommodaties, hotels, natuurkampeerterreinen, kampeerbedrijven, restaurants, strandpaviljoens, zwembaden, watersportbedrijven, outdoorbedrijven, wellness en sauna’s.