Header fallback 1

Susan van Boxtel

Ik ben teammanager van het gecombineerde Food & Health team van de afdeling International. Wij adviseren en ondersteunen (inter)nationale bedrijven met (verkenning van) vestiging in Oost-Nederland. De kracht van mijn team is dat iedereen een andere achtergrond en interesses heeft, zodat we samen vindingrijk kunnen meedenken met de internationale bedrijven. Soms vinden bedrijven ons zelf, vaak via doorverwijzing van andere bedrijven of belangrijke spelers in de innovatieve ecosystemen. Tegelijkertijd zijn we zelf ook actief op zoek naar die bedrijven die unieke kennis en kunde hebben om Oost-Nederland te versterken. Het zijn vaak lange trajecten waarbij confidentialiteit belangrijk is. Veelal doen we deze projecten samen met de collega’s van andere Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen en de collega’s van de ‘Netherlands Foreign Investment Agency’.

"We zijn actief op zoek naar die bedrijven die unieke kennis en kunde hebben om Oost-Nederlandse economie te versterken."

Ik heb een achtergrond in life sciences, en heb gestudeerd in Utrecht en Nijmegen en daarna tien jaar gewerkt voor grote farma-bedrijven in Nederland en in Singapore. In Singapore heb ik vervolgens een carrière-switch gemaakt en voor Nederlandse ambassades in Singapore en in Maleisië gewerkt als innovatie attaché. Daar adviseerde ik Nederlandse bedrijven en universiteiten in het vinden van innovatiepartners. Nu doe ik bij Oost NL eigenlijk het omgekeerde werk, minstens even leuk en uitdagend. Nog steeds staat internationaal innovatief ondernemerschap centraal. Ik geloof zeer in de rol van de overheid als aanjager van innovatieve bedrijfsleven.

"Ik geloof zeer in de rol van de overheid als aanjager van innovatieve bedrijfsleven."

Dankzij een op maat gemaakt informatiepakket en persoonlijke introducties maken de internationale innovatieve bedrijven kennis met (Oost) Nederland en maken ze de keuze voor Oost-Nederland. Wanneer een bedrijf succesvol gevestigd is, is onze rol niet voorbij. We blijven betrokken bij de worteling en groei van een bedrijf, om de maatschappelijke impact en economische groei van die bedrijven te stimuleren met tips en contacten.

Ik woon met mijn man en drie kippen in Apeldoorn. Wij hebben na buitenlandse avonturen gekozen voor Apeldoorn, omdat de kwaliteit van leven op de Veluwe hoog is en tegelijkertijd zijn alle steden en regio’s in Nederland binnen twee uur te bereiken. Puur genieten!