Oost NL

Peter van Houten

Als projectmanager bij de business unit International ben ik met name gericht op het aantrekken van buitenlandse investeringen naar Oost-Nederland in de sectoren Energy, Tech, e-Mobility (logistiek) Daarnaast vervul ik de rol van coördinator voor de economische regio Zwolle, en heb ik een actieve rol binnen POLO (Ports Of Logistics Overijssel). Om vanuit Oost NL te mogen bijdragen aan de maatschappelijke thema’s, het ondersteunen van innovatieve bedrijven bij vestiging in de regio en bij complexe vraagstukken geeft veel voldoening, energie en is gewoon ook erg leuk! De krachtige maakindustrie en de gunstige ligging van Oost-Nederland heeft een interessante magneetfunctie die het voor buitenlandse bedrijven interessant maakt zich hier te willen vestigen.

"De krachtige maakindustrie en de gunstige ligging van Oost-Nederland heeft een interessante magneetfunctie die het voor buitenlandse bedrijven interessant maakt zich hier te willen vestigen." 

Met bedrijven actief in mobiliteit en logistiek heb ik veel affiniteit gezien ik vele jaren internationaal werkzaam was in die sector voordat ik bij Oost NL kwam. Impact maken door het aantrekken van innovatieve bedrijven die waarde toevoegen aan de Oost-Nederlandse economie vraagt veel creativiteit en de wil om samen te werken. Daarnaast is de inzet van een sterk netwerk van belang om zo deze bedrijven optimaal te bedienen.