Header fallback 1

Meta Kok

Ik ben adviseur voor De Startversneller, het programma voor startende ondernemers die graag hun ondernemersskills willen vergroten of versterken via coaching. Het is mijn taak te beoordelen of de ondernemer in het programma past. Blijkt de aanvraag niet in het programma te passen, dan stuur ik de starter graag met een goed advies op pad. Daarnaast bied ik ondersteuning bij het Startup Fonds Gelderland (SFG). Ik verzorg de aanvragen en zorg dat de notulen op orde zijn. Regelmatig schrijf ik een blog, met name bedoeld voor onze (potentiële) startende ondernemers. Ik hoop ze daarmee te inspireren en te laten zien hoe mooi en belangrijk ondernemen is met betrekking tot een maatschappelijk thema.

"Ik neem graag de tijd voor mijn gesprekken met ondernemers."

Wat me motiveert is het Startversneller- team. Een klein en gedreven team, dat maakt het fijn om met elkaar samen te werken.
En de gesprekken met startende ondernemers. Die zijn ontzettend uiteenlopend. Ik kan mij soms verbazen over de gedrevenheid en ambities van een ondernemer, het doorzettingsvermogen van een starter, en de mooie ideeën van ondernemers op maatschappelijk en/of innovatief gebied. Dat De Startversneller hulp kan bieden in de ontwikkeling van ondernemers vind ik erg mooi. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het SFG.

Ik help ondernemers door te luisteren, mee te denken en te motiveren. Een startende ondernemer voldoet niet altijd aan de vereisten van het programma De Starversneller, maar dan is het niet mijn taak ze af te wijzen of ze dat gevoel te geven, maar juist te helpen aan een goed advies of andere mogelijkheden te bieden. Soms is een ander programma binnen Oost NL interessant voor de ondernemer, ik zet dan een eerste lijntje uit naar een collega. Als nuchtere Groningse kwam ik ooit door mijn ouders terecht in de Achterhoek. Een prachtige regio waar ik ben opgegroeid. Mooie plaatsen, steden, veel groen. Een ideale combinatie. In Twente heb ik gestudeerd en inmiddels ben ik en mijn gezin neergestreken in Deventer. Een heerlijke stad die veel te bieden en er is altijd wel wat te doen. De regio Oost-Nederland maakt dus dat ik mij er thuis voel. Waar ik ook kom. Mede dankzij de fijne mentaliteit die er heerst.