Header fallback 1

Erwin Altena

In mijn rol als business developer binnen het team Digital Industries houd ik mij continue bezig met de kansen voor smart industrie en/of industrie 4.0. Ik probeer daarbij over grenzen heen te kijken, letterlijk! Want ik begeef mij veelal in Nederlands-Duitse samenwerkingsprojecten. Als projectleider van het project Digipro probeer ik mkb-ondernemers een steuntje in de rug te geven bij hun digitale transitie. Maar daar stopt het niet, ook regionaal ben ik vraagbaak en expert op het gebied van EFRO, REACT en MIT subsidieprogramma’s. Ik denk graag mee over de business case of breng je in verbinding met andere ondernemers of kennispartners, hier en over de grens.

"Ik ben een groot voorstander van samenwerken, niet alleen binnen de regio, maar ook daarbuiten." 

Ik ben elke keer weer verbaasd over het aantal innovatieve bedrijven dat we herbergen in Oost-Nederland. Stuk voor stuk zijn het unieke verhalen met elk hun eigen kansen, uitdagingen, sterktes en zwaktes. Het is een voorrecht om mee te mogen denken en een kijkje in de keuken te mogen nemen van het innovatieve mkb. Een belangrijke kernwaarde voor mij is eerlijkheid en dat neem ik mee in al mijn adviezen richting ondernemers. Vind ik een plan niks? Dan krijg je dat van mij ook te horen! Een kritische blik, zonder de illusie dat ik daarmee alle wijsheid in pacht heb. Dit wordt door veel ondernemers gewaardeerd, het verrijkt hun eigen kijk op het project en maakt het in veel gevallen sterker. Heb ik altijd gelijk? Gelukkig niet! Maar samen weten we in de meeste gevallen het plan naar een hoger niveau te tillen.

De regio Oost-Nederland is een krachtige innovatieve regio. We hebben prachtige locaties voor ondernemerschap en innovatie. Maar we hebben gelukkig ook veel groen en ruimte, laten we dat ook blijven koesteren. Laten we koersen op onze eigen identiteit en daaruit kracht putten voor de toekomst. Verder ben ik een groot voorstander van samenwerken, niet alleen binnen de regio, maar ook daarbuiten. Want we kunnen als “wijzen uit het oosten” wel vertellen hoe het allemaal zou moeten, maar we kunnen het nog beter samen verkennen. Als we nog meer leren samenwerken met andere regio’s wordt nog beter zichtbaar wie we zijn en wat we kunnen betekenen. Want je kunt vechten om de kruimels, of samen leren een grotere taart te bakken, waar kiezen we voor?