Oost NL

Bram Geertsema

Als projectmanager bij onze business unit International zet ik mij in voor een breed scala aan activiteiten die te maken hebben met het helpen van buitenlandse ondernemingen bij het opzetten en uitbreiden van activiteiten in Oost-Nederland. Allereerst zet ik mij in als startup visa coördinator. Innovatieve buitenlandse startups kunnen met behulp van Oost NL een visum krijgen wat hen in staat stelt om vanuit Oost-Nederland hun bedrijf te gaan opschalen. 

"Het geeft veel voldoening om te merken dat buitenlandse ondernemers zich in Oost-Nederland net als ik helemaal thuis voelen."

Daarnaast coördineer ik ons Investor Relations programma. Jaarlijks voeren mijn collega’s en ik gesprekken met de buitenlandse bedrijven die al activiteiten hebben in Oost-Nederland. We helpen met de verdere verankering in de regio, eventuele uitbreidingsprojecten en vragen hun mening over het (Oost-)Nederlandse vestigingsklimaat. De inzichten die we hieruit verkrijgen worden landelijk teruggekoppeld en dient als input voor ons economische beleid. Samen met mijn collega Bernold zet ik mij in voor onze projecten met Zuid-Afrikaanse ondernemers. Al een aantal jaren merken wij dat er veel interesse is vanuit dit land om activiteiten op te zetten in Nederland. Samen met onze collega’s van de NFIA in Pretoria vertellen we ze over de mogelijkheden in Gelderland en Overijssel. Tenslotte coördineer ik de activiteiten van ons Business Intelligence team. Dit team werkt aan het opstellen van waarde proposities en 'bidbooks'. Waardevolle middelen om buitenlandse bedrijven te kunnen overtuigen van de kansen in ons mooie werkgebied.

Ik ben geboren en getogen in Oost-Nederland. Het geeft veel voldoening om te merken dat buitenlandse ondernemers zich hier net als ik helemaal thuis voelen.

Meer weten over het startup visum? Kijk dan even hier: International startups | OostNLConcrete voorbeelden van ondernemers die met het StartUp visum hun bedrijf hier verder willen opschalen zijn: PLAEX Technologies & ReShore.