Header fallback 1

Angelique van Helvoort

Als we in 2050 10 miljard mensen duurzaam van gezond voedsel willen voorzien, zullen we de manier waarop we ons voedsel produceren en consumeren, moeten veranderen. De innovaties die daarbij kunnen helpen, zijn er al, maar komen onvoldoende en te langzaam tot schaal. Daarom ben ik gedetacheerd bij het World Economic Forum vanuit team International.  Ik help daar bij de coördinatie van Food Innovation Hubs, een netwerk van landelijke en regionale hubs over de hele wereld om innovaties te versnellen en op te schalen die onze voedselsystemen duurzamer kunnen maken.

"Ik word heel blij van de verscheidenheid aan mooie ondernemers in onze hele regio."

Mensen met elkaar in verbinding brengen, vanuit verschillende landen en organisaties, om samen problemen op te lossen; dat motiveert mij!

Ik help ondernemers uit onze regio door mooie initiatieven (die er in overvloed zijn) in het zonnetje te zetten, via bijvoorbeeld de platforms van World Economic Forum. Ook breng ik ondernemers in contact met elkaar en met andere partijen om samen aan oplossingen te werken die onze voedselsystemen kunnen verbeteren. Ik woon al meer dan de helft van mijn leven in Wageningen, het kloppende hart van onze mooie regio van internationaal onderzoek en innovaties op het gebied van voedsel. Ik word heel blij van de verscheidenheid aan mooie ondernemers in onze hele regio.