Oost NL

Volgroen

Volgroen maakt het met een slim leaseconcept mogelijk om je eigen bedrijf te voorzien van ledverlichting, zonne-energie of andere besparingsmaatregelen zonder direct duizenden euro’s te hoeven investeren. Volgroen financiert de energiebesparende producten waarbij de klant maandelijks leasebetalingen doet en op termijn eigenaar kan worden van de installatie. Door een investering vanuit Innovatie- en Energiefonds Gelderland, onderdeel van Topfonds Gelderland, verstrekt door fondsmanager Oost NL, kan Volgroen een impuls geven aan de uitrol van haar leasepropositie in Gelderland en zo een bijdrage leveren aan de energietransitie.

Duurzaam investeren in een leaseconcept

Wat als je als bedrijf wel wilt verduurzamen, maar niet de ruimte hebt om deze investering te doen? Volgroen helpt ondernemers hierbij en financiert tot 100% van de aanschafkosten. Het gaat dan niet alleen om de materialen, maar ook de installatie van de verlichting. Doordat de besparing op de energienota groter is dan het leasebedrag, hebben ondernemers direct voordeel. Via een uitgebreid en groeiend netwerk biedt Volgroen deze financiering aan.

Volgroen stimuleert ondernemers om te verduurzamen en versnelt de implementatie van energiebesparingsmaatregelen door laagdrempelig financiering voor projecten aan te bieden. Hiermee versnelt Volgroen de transitie naar een schone energie in Gelderland. De investering levert daarmee ook concreet een bijdrage aan het uitvoeren van het Gelders Energie Akkoord.

Volgroen zoekt de samenwerking met bestaande aanbieders, installateurs, leveranciers en adviseurs van led en andere energiebesparende technologieën. Zo biedt het bedrijf niet alleen een financieringsoplossing voor de klant maar stimuleert het ook de verkoop van partners. Met de financiering kan Volgroen opschalen in Gelderland, zodat er nog meer Gelderse midden- en kleinbedrijven van de voordelen van schone energie kan profiteren zonder te hoeven investeren. Het plaatsen en installeren van zonnepanelen en ledverlichting wordt gedaan door Gelderse partners. Zo draagt het concept niet alleen bij aan de energietransitie maar creëert het ook indirecte werkgelegenheid.