tinybots

Tinybots

Dankzij Tessa kunnen ouderen met dementie langer prettig thuis wonen. De robot van Tinybots helpt daarmee de zorgkosten voor dementie omlaag te brengen. Tessa vergroot de zelfredzaamheid van mensen met dementie, in hun eigen vertrouwde omgeving. Met een voucher van De Groeiversneller kan Tinybots Tessa verder ontwikkelen.

Structuur

Tessa heeft de grootte van een bloempot en praat vriendelijk. Via een telefoon, tablet of laptop kan de mantelzorger of verzorgende Tessa eenvoudig instellen. Het robotje kan muziek af spelen, taken inplannen en suggesties doen, zoals het voorstel een boodschappenlijstje te maken. Ze bereidt de ouderen voor op wat er komen gaat. Tessa kan vertellen dat over 15 minuten de thuishulp komt. Dit geeft structuur en neemt een stuk onzekerheid en angst weg. 

Elke dag een beetje beter maken

“Met Tessa proberen we mensen te prikkelen en een dagritme te geven”, zegt Robert Paauwe van het Nijmeegse bedrijf. 
Momenteel zijn er 260.000 ouderen met dementie in ons land. Dementiezorg kampt met bezuinigingen en een te kort aan zorgpersoneel. Naar verwachting verdubbelt het aantal dementerenden in 20 jaar. Tessa ontzorgt het leven van mensen met dementie en hun familie, in de bekende woonomgeving, en dat vermindert zorgkosten. Tessa kan ook ingezet worden voor andere groepen, zoals mensen met niet-aangeboren hersenletsel en mensen met autisme. “We willen elke dag een beetje beter maken”, verwoordt Paauwe de droom van Tinybots.

Oost NL kende het voucher toe aan Tinybots.
Met De Groeiversneller ondersteunt de provincie Gelderland ondernemers die willen groeien, met kennis en geld.

Video impressie