Oost NL

Smart2IT

Smart2it maakt software voor de bouwsector. Bijvoorbeeld een Virtual Reality platform waarmee makelaars of projectontwikkelaars hun klanten door een woning kunnen laten wandelen die er nog niet staat.

Smart2IT uit Hengelo richt zich op het ontwikkelen, uitgeven en verkopen van software, met name op het gebied van Virtual Reality (VR). Virtual Reality heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, waarbij de vraag naar Augmented Reality (AR) opvallend is.

Met het Innovatiekrediet Overijssel (IKO) gaat Smart2IT deze AR technologie in het platform integreren. Het doorontwikkelen van het platform leidt tot een efficiëntere (online) communicatie tussen producent en consument in het algemeen, wat onder andere uitmondt in minder overbodige vervoersbewegingen en daarmee tot minder uitstoot van schadelijke CO2.

Met het Smart2VR platform kunnen organisaties eenvoudig, snel en goedkoop gepersonaliseerde virtual reality apps maken en zelf beheren. In de bouw-en vastgoedsector, waar Smart2IT sterk is vertegenwoordigd, zal de verdere uitrol van het platform leiden tot een efficiënter bouwproces, waarmee het een bijdrage levert aan de sterk toenemende vraag naar nieuwbouw woningen.Sander Martinec, directeur Smart2IT:  "Met de bijdrage van het innovatiefonds kunnen wij onze technologische voorsprong verder uitbouwen en eenvoudig nieuwe klanten op onze Smart2IT-platformen aansluiten. En wij zetten hiermee een belangrijke stap in onze ambitie om Software as a Service aan onze klanten aan te bieden."