Oost NL

Pro Parents

Steeds meer werkende ouders kampen met vermoeidheid, stress en depressieve klachten. Pro Parents ontwikkelt daarom een platform waarmee werkgevers deze problemen kunnen voorkomen. 

Op een steeds krapper wordende arbeidsmarkt zijn het behouden van talent en het bieden van een prettige balans tussen werk en privé belangrijke thema’s. Werkende ouders zijn een snelgroeiende populatie op de arbeidsmarkt: 66% van de ouders is een zogeheten dual-earner. Maar liefst 70% van hen vindt dat de werkgever niet genoeg rekening houdt met de intensieve levensfase waarin ze zitten, zo blijkt uit de factsheet ‘Goed werkgeven aan ouders met jonge kinderen’ van het Ministierie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met TNO en Pro Parents. “Bedrijven herkennen het probleem. Toch weten ze vaak niet precies om welk soort gezondheidsklachten het gaat, hoeveel jonge ouders daardoor uitstromen en wat dat de organisatie kost. Werkgevers willen de uitstroom van talent voorkomen, maar beschikken niet over effectieve schaalbare interventies”, aldus Joyce Knappe, founder van Pro Parents.

E-learning- en coachingsplatform

Pro Parents wil dit probleem oplossen met een nieuw e-learning- en coachingsplatform. Het bedrijf hanteert daarbij het Netflix-model. Werkgevers sluiten een abonnement af en bieden kersverse en aanstaande ouders daarmee onbeperkt toegang tot online hulp. Op het platform kunnen ze onder andere e-health modules volgen en direct in contact komen met zorgprofessionals gespecialiseerd in fysieke en mentale pre- en postpartum gezondheid. Managers en HR-professionals kunnen op het platform verschillende tools, gesprekshandleidingen en informatie wet- en regelgeving terugvinden.