PHIX

PHIX

Sinds juli 2018 is PHIX actief op de wereldwijde markt met het assembleren van fotonische chips. PHIX wil marktleider worden op dit gebied. Oost NL investeert vanuit het het Innovatiefonds Twente en Participatiefonds Oost NL in PHIX.

De fotonicamarkt groeit de komende 5 jaar naar verwachting exponentieel. Fotonische technologieën dringen door tot vele sectoren, zoals de gezondheidszorg, automobielindustrie, sensoren en consumentenelektronica. Fotonische chips (chips die werken met laserlicht, Engels: Photonic Integrated Circuits (PICs) zijn een sleuteltechnologie voor de toekomst en zorgen voor verdere miniaturisatie, snellere verbindingen en kostenbesparing.

Fotonische assemblage

Voordat PICs kunnen worden ingebouwd in producten, moeten ze met hoge nauwkeurigheid worden verbonden aan andere componenten zoals optische fibers, andere fotoniche chips en elektronica. Deze fotonische assemblage is de kerncompetentie van PHIX. PHIX is de fotonische equivalent van de in de elektronica-industrie bekende outsourced semiconductor assembly and test (OSAT) bedrijven.
 
PHIX neemt de assemblage van PICs uit handen van de klanten, zodat deze niet zelf hoeven te investeren in apparatuur en productieprocessen. Dit maakt een snelle opschaling van prototype tot volumeproduct mogelijk. Andere klanten kiezen PHIX voor het uitbesteden en voor externe capaciteit van hun productie.
 
Om klanten van prototype tot massaproductie te helpen, biedt PHIX ook technische ondersteuning bij de productontwikkeling. PHIX volgt hierbij richtlijnen die al in een vroeg stadium borgen dat het ontwerp van PIC en product in grote series maakbaar is.