Header fallback 1

LioniX

Een Nederlands consortium onder leiding van Invest-NL en FORWARD.one, en verder bestaand uit Universiteit Twente Holding, Oost NL en PhotonDelta, investeerde in 2022 €3,5 miljoen de groeiambities van LioniX International, de vanuit Enschede actieve, wereldwijd leidende speler in ‘customized microsystem solutions’. 

LioniX International loopt voorop bij het ontwerpen en produceren van baanbrekende op maat gemaakte microsystemen, fotonica, detectie en micro-elektromechanische systemen (MEMS). Het bedrijf heeft een toonaangevend geïntegreerd fotonica-technologieplatform (TriPleX®) ontwikkeld dat de ontwikkeling van toepassingen mogelijk maakt, variërend van AR/VR, (bio)sensing en telecom tot fotonische kwantumcomputing. Deze geavanceerde oplossingen zijn van cruciaal belang voor technologische doorontwikkeling ten behoeve van een reeks industrieën, waaronder de gezondheidszorg, lucht- en ruimtevaart, defensie en telecommunicatie.

Als een verticaal geïntegreerde hoofdrolspeler binnen het Nederlandse Deep Tech ecosysteem biedt het bedrijf volledige module-ontwikkeling en -productie voor zijn OEM-klanten met diensten zoals microfabricage, verpakking en assemblage, prototyping, testen en karakterisering, en technisch ontwerp. Deze module-ontwikkeling is gebaseerd op een uitgebreide bibliotheek bestaande uit gevalideerde bouwstenen waarmee op maat gemaakte modules worden gebouwd.