Oost NL

Hospitainer

Hospitainer ontwikkelt en produceert mobiele en modulaire ziekenhuizen van standaard zeecontainers. Oost NL ondersteunde Hospitainer bij het zoeken naar alternatieve bedrijfslocaties en hielp bij de keuze tussen huur, koop of het verlengen van het huurcontract.

Hospitainer biedt de juiste tools voor het redden van mensenlevens in conflict- of oorlogsgebieden, bij rampen of op afgelegen plaatsen. Met compleet ingerichte mobiele hospitalen, inclusief apparatuur, medicijnen, watertoevoer en -zuivering, wasmachines, enzovoorts levert Hospitainer hier een belangrijke bijdrage. Een mooi bedrijf in de regio dat geheel op eigen kracht deze groei doormaakt en een bijdrage levert aan deze maatschappelijke uitdaging op wereldniveau.

Klanten als de VN, NGO's, maar ook overheden en het ministerie van defensie weten Hospitainer te vinden. Zo groeit Hospitainer behoorlijk. Met de compleet ingerichte containers worden zowel complete (tijdelijke) ziekenhuizen gebouwd als kleinere veldhospitalen. De VN past het toe in oorlogsgebieden in het Midden-Oosten of in gebieden met slachtoffers van seksueel geweld, maar Hospitainer is ook actief in gebieden zoals Colombia, waar de FARC zich uit de jungle heeft teruggetrokken.

Tien extra arbeidsplaatsen

Redenen om naar een nieuwe locatie uit te zien waren de groei van werkzaamheden en het aflopen van het huurcontract van de bedrijfsruimte in Apeldoorn. Uiteindelijk viel de keuze op een nieuwe en meer representatieve locatie in Vaassen. Hospitainer verwacht de komende periode een groei van tien extra arbeidsplaatsen, naast diverse indirecte mensen die vooral bij de productie en assemblage aanwezig zijn.