Oost NL

Groenewijkstroom

Stofzuigen op het moment dat er in de wijk tevéél groene stroom is, of even wachten met de was als er op dat moment in de straat geen groene stroom geproduceerd wordt. De app van Groenewijkstroom zorgt voor optimaal gebruik van groene stroom uit eigen wijk. Bij een overschot aan groene stroom krijgen deelnemers een bericht: ‘Gebruik nu stroom want we hebben over!’ Met een voucher van De Groeiversneller kan Groenewijkstroom een expert inhuren om het business model verder te ontwikkelen.

Inzicht in het overschot

Zonnepanelen schakelen zichzelf uit wanneer het energienet overbelast is. Daardoor gaat groene stroom verloren. De app van Groenewijkstroom maakt het overschot inzichtelijk en door juist op die momenten elektriciteit te gebruiken wordt het stroomverlies beperkt. Andersom kan op momenten van schaarste het stofzuigen even worden uitgesteld.

Energiepunten

Deelnemers kunnen energiepunten sparen door op de juiste momenten energie te verbruiken. Die punten kunnen ingeleverd worden bij lokale ondernemers of ingezet worden voor bijvoorbeeld een korting op de energierekening. Met ondersteuning van netbeheerder Alliander wordt Groenewijkstroom verder ontwikkeld en getest in twee Arnhemse wijken.
 

Oost NL kende het voucher toe aan Groenewijkstroom

Met De Groeiversneller ondersteunt de provincie Gelderland ondernemers die willen groeien, met kennis, netwerk en geld.