Oost NL

GreenFood50

Door de groeiende wereldbevolking wordt de vraag naar voedsel groter, zo ook de vraag naar veilige en gezonde voedingsproducten. Het bedrijf GreenFood50 B.V. uit Wageningen speelt hier op in met haar portofolio aan natuurlijke ingrediënten.

GreenFood50  introduceert in het eerste kwartaal van 2015 biologische gevriesdroogde Acai bessen & Acerola kersen ingrediënten uit Brazilië op de Europese markt. De strategische partner voor deze producten vond GreenFood50 tijdens een matchmaking sessie in Sao Paulo, Brazilië.

Verder is GreenFood50 in het laatste kwartaal van 2014 gestart met de verkoop van niet-bittere volkoren quinoa. Dit voedzame gezonde product heeft GreenFood50 gelanceerd op de Food Valley Expo 2014. Heel verrassend is GreenFood50 juist in Chili voor het eerst in aanraking gekomen met deze quinoa variant die is ontwikkeld door Wageningen UR. GreenFood50 is daarna een strategische partnership aangegaan met de Noord-West Europese quinoa telersvereniging voor verdere commercialisatie als ingrediënt. Het Topsportrestaurant in Papendal gebruikt deze volkoren quinoa in de door Erik te Velthuis ontwikkelde atletensalade en bij warme maaltijden.

Feeding the Planet

De contacten die GreenFood50 heeft gelegd in Brazilië en Chili, zijn ontstaan tijdens handelsmissies naar deze landen. Oost NL organiseerde deze handelsmissies in het kader van het project Feeding the Planet. Doel van het project was het ondersteunen van mkb bedrijven en starters om zaken te doen buiten Europa. Oost NL werkte hiervoor samen met een partner in Lombardije (Italië) en Languedoc Rousillion (Frankrijk). Oost NL was verantwoordelijke voor het organiseren van de missies naar Chili en Brazilië.