Oost NL

Foseco

Foseco, de gieterij divisie van Vesuvius PLC, start een wereldwijd R&D Centrum in Enschede. Bij Vesuvius PLC werken 11.500 mensen, wereldwijd verspreid over 40 landen. Foseco is actief in de meeste van deze landen. 

Doorslaggevend voor de keuze voor onze regio was de centrale ligging tussen hun bestaande vestigingen in Hengelo en Duitsland, de aanwezigheid van de universiteit en een uitermate geschikt bedrijfspand. Duitsland is een belangrijke markt voor Vesuvius met zijn auto-, staal- en ijzerindustrie: de grote klanten van het bedrijf. Het R&D-centrum laat Foseco inrichten met laboratoria, een proefgieterij, een onderhoudswerkplaats en kantoren.

Vesuvius, waarin Foseco zich concentreert op de gieterij industrie, is in essentie een community van experts in de ontwikkeling van producten, oplossingen en services voor de Gieterij en Staal industrie. Foseco is al jaren actief in Twente. In Hengelo produceert het bedrijf producten voor toepassingen in gieterijen. In Borken, net over de Duitse grens bij Aalten, werken ruim 700 mensen voor Vesuvius/Foseco

Locatiekeuze

Oost NL heeft de locatiekeuze begeleid door het leveren van regio specifieke informatie en ondersteuning, in nauwe samenwerking met Kennispark, de Universiteit Twente, de gemeente Enschede en het Netherlands Foreign Investment Agency.