Oost NL

Europastry

De internationale producent van deegwaren Europastry, bouwt een nieuw bedrijfspand in Oldenzaal. Het bedrijf heeft voor het nieuwe bedrijfspand een terrein van 1,7 hectare nodig en neemt voor een mogelijk toekomstige uitbreiding een optie op een kavel van 1,6 hectare op het bedrijventerrein Jufferbeek-Zuid.

De keuze viel op dit bedrijventerrein door de gunstige ligging vlakbij de A1 en de goede verbindingen met het achterland.

Voor de regio Twente betekent dit 80 tot 100 nieuwe arbeidsplaatsen. Europastry verwacht begin 2015 met de productie te starten in Oldenzaal. De Europastry groep is de Spaanse marktleider in bevroren deegwaren. Als één van de grootste spelers op deze markt produceert de onderneming onder andere muffins, donuts, croissants en broodjes.
Hoewel het consumptieniveau van brood en banketbakkersproducten in Spanje tegenwoordig constant is, blijft de verkoop van bevroren deeg (producten) jaarlijks groeien met 13%.

Wereldwijde markt

Europastry verkoopt haar producten wereldwijd, van Zweden tot Equatoriaal Guinea. 15% van Europastry’s totale verkoop vindt plaats buiten Spanje. Oost NL hielp samen met het Netherlands Foreign Investment Agency het bedrijf aan informatie over het Nederlandse belastingsysteem en subsidies.