Header fallback 1

Eurekite

Het Enschedese Eurekite is wereldwijd de eerste aanbieder van flexibele keramieken opgebouwd met behulp van nanotechnologie. Deze duurzame technologie draagt bij aan het (energie)efficiënter maken van elektronica. Oost NL investeerde vanuit Innovatiefonds Twente in Eurekite om de nanovezel-keramiek verder te ontwikkelen en commercieel op te schalen.

Eurekite, een spin-off van de Universiteit Twente, maakt nanovezel-keramiek dat bruikbaar is in sensoren, lithiumaccu’s en zonnepanelen. Het innovatieve materiaal van Eurekite combineert de thermische, elektrische en filterende eigenschappen van keramiek met de mechanische eigenschappen van katoen. Het nanomateriaal is niet brandbaar, hittebestendig, flexibel en bijna niet kapot te krijgen. De technologie die Eurekite gebruikt, borduurt voort op onderzoek van het MESA+ instituut voor Nanotechnologie van de Universiteit Twente.

Door de investering van Oost NL krijgt Eurekite een verdere impuls. Voor het vinden van commerciële toepassingen werkt Eurekite met andere bedrijven in de regio.