Header fallback 1

Dutch Climate Systems

De Nederlandse ontwikkelaar en producent van duurzame airconditioners Dutch Climate Systems vestigt zich in Nieuwleusen (OV). Het bedrijf biedt een duurzaam en circulair alternatief voor de groeiende markt van airconditioners. Oost NL ondersteunt de onderneming bij haar ontwikkeling. 

Dutch Climate Systems ontwikkelde de ICECUBE, een airconditioner die 80% minder energie gebruikt en geen schadelijke koudemiddelen (freon) meer nodig heeft om te koelen. De ‘Dry to Cool technologie’ is een combinatie van energiezuinige luchtdroging met indirecte verdampingskoeling. De markt voor airconditioners zal de komende jaren wereldwijd groeien van 1,6 naar 5,6 miljard stuks. De technologie van Dutch Climate Systems levert een enorme energiebesparing op en daarmee een besparing op de CO2-uitstoot. 

Het bedrijf verhuist vanuit Meppel naar Nieuwleusen, waar de productie wordt opgestart. Het bedrijf heeft de ambitie om snel door te groeien, en onderzoekt de mogelijkheden voor het betrekken van een nieuwbouwpand op Hessenpoort in Zwolle. De verwachting is dat binnen drie jaar tenminste 150 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan.