Header fallback 1

Bilihome

De onderneming Bilihome uit Nijkerk maakt een rompertje waardoor baby’s met geelzucht niet langer in couveuse voor lichttherapie hoeven. Oost NL participeert in het bedrijf vanuit MKB Kredietfaciliteit Gelderland (MKG). Het bedrijf gebruikt de investering om haar slimme romper verder door te ontwikkelen.

Wereldwijd heeft ongeveer 10% van de pasgeboren baby’s blauwlichttherapie nodig om neurologische schade als gevolg van geelzucht te voorkomen. In absolute cijfers gaat het om 14 miljoen baby’s per jaar. Pasgeboren baby’s met geelzucht worden nu vaak vlak na de geboorte in een couveuse geplaatst om blauwlichttherapie te ondergaan. Dankzij de innovatie van Bilihome is dit niet langer nodig, maar kan hiervoor de romper worden gebruikt. Zo kunnen ouders hun baby gewoon vasthouden, voeden en knuffelen. Het slimme design, dat er van de buitenkant uitziet als een alledaagse romper, is voorzien van speciale blauwlichtlampen en ademende en temperatuurregulerende stof. Met dit product is het mogelijk om de zorg voor pasgeboren baby’s met geelzucht op termijn op een veilige en verantwoorde manier van het ziekenhuis naar de thuissituatie te verplaatsen.

CEO van Bilihome Margret Huenerbein legt uit hoe het rompertje werkt: “In het rompertje zit een fototherapie-apparaat dat blauw licht op de baby schijnt. Nu worden baby’s nog gescheiden van hun ouders tijdens de lichttherapie. Wij geloven sterk in familiegerichte zorg, waarbij geleverde zorg meer georganiseerd is mét en rondom mensen. Onze innovatie sluit daar goed bij aan. Ons rompertje is een ‘wearable’, waardoor de baby en de ouders kunnen hechten terwijl de pasgeborene geneest. Dat is heel belangrijk in de eerste weken van het leven.”