Header fallback 1

Beyond Meat

De Amerikaanse producent van vleesvervangers Beyond Meat gaat vanuit Nederland consumenten en horeca in Europa van vleesvervangers voorzien. Het bedrijf kondigde in 2020 aan een deel van die activiteiten in Enschede te ontplooien. Beyond Meat ontwikkelt in Enschede een productielijn voor plantaardige eiwitten die de grondstof vormen voor  vleesvervangers. Oost NL ondersteunde het bedrijf bij de vestiging in de regio. De komst van het bedrijf levert tientallen nieuwe arbeidsplaatsen op.

De fabriek in Enschede zal de eerste buiten Missouri zijn die de innovatieve aanpak Beyond Meat voor het structureren van plantaardige eiwitten toepast. Het structureren van eiwitten is de eerste stap in het productieproces. De nieuwe Beyond Meat-fabriek zal naar verwachting in 2021 operationeel zijn, waardoor de productie van haar vleesvervangers volledig in Europa plaats kan vinden.

"Deze investering in productiecapaciteit weerspiegelt onze inzet om de wereldwijde markten te bedienen", aldus Ethan Brown, oprichter en CEO van Beyond Meat. Hij vervolgt: "Onze nieuwe vestiging in Enschede zal niet alleen de productie dichter bij de consument brengen, wat een investering is in de markten en consumenten die we bedienen, maar zal ons naar verwachting ook in staat stellen om gebruik te maken van lokale toeleveringsketens. Daardoor kunnen we onze kostenstructuur en de duurzaamheid van onze activiteiten verbeteren. We zijn verheugd dat we deze volgende stap kunnen zetten om de voedings- en milieuvoordelen van ons plantaardige vlees aan de Europese consument te kunnen aanbieden."

Oost NL werkt samen met de provincie Overijssel en de Regio Twente bij de acquisitie van (buitenlande) bedrijven. Door gezamenlijke aanpak, in dit geval met de gemeente Enschede en Cushman & Wakefield is het mogelijk om bedrijven als Beyond Meat in Twente te verwelkomen.