Header fallback 1

Assistive Innovations

Wie als gevolg van een spierziekte, een neurologische aandoening of ouderdom een fysieke beperking heeft in de armen of handen, kan langer zelfstandig thuis blijven wonen met een hulpmiddel van Assistive Innovations.

Het bedrijf Assistive Innovations uit Didam ontwikkelt medische hulpmiddelen waardoor mensen met een beperkte arm-, hand- of vingerfunctie langer onafhankelijk blijven. Hulpmiddelen als armondersteuningen, robotarmen en eethulpen vergroten het gevoel van vrijheid, eigenwaarde en zo de kwaliteit van leven.

Behalve in Nederland is ook in Duitsland vraag naar de producten van Assistive Innovations. Gebruikers over de grens krijgen een vergoeding van hun zorgverzekeraar mits het product voorzien is van een zogenaamd hilfmittelverzeichnis (HMV). Met een voucher van De Groeiversneller schakelt Assistive Innovations een expert in op het gebied van deze certificering. Ook kan het bedrijf  mede dankzij een groeivoucher diverse testen en demonstraties financieren.

Assistive Innovations werkt samen met onder andere Saxion, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de John Hopkins University in Amerika.

Oost NL kende Assistive Innovations een groeivoucher toe.

Met De Groeiversneller ondersteunt de provincie Gelderland mkb’ers die willen groeien, met kennis, netwerk en geld.