Oost NL

​Anne4Care

Vanaf 1 januari 2019 is de virtuele zorgondersteuner Anne ook in Duitsland te vinden. De door het Zutphense bedrijf Virtask ontwikkelde virtuele assistente Anne wordt nu in samenwerking met Fraunhofer InHaus ook uitgerold in Nordrhein-Westfalen.

De partners maakten kennis ten tijde van een haalbaarheidsstudie in het INTERREG MIND-project van Oost NL. Anne4Care en Fraunhofer InHaus verwachten ook in de toekomst intensief samen te werken, met de andere innovatieve partners bij Fraunhofer InHaus, aan vernieuwende domotica- en zorgtoepassingen. Alle partijen zien hierin namelijk een belangrijke oplossing, voor de uitdagingen in de zorg.

Om de samenwerking ook praktisch en passend in te richten, begeleidde Oost NL Virtask bij de inrichting van de samenwerking met Fraunhofer InHaus en de oprichting van een Duitse entiteit, Anne4Care. Een eerste project dat vanuit die samenwerking wordt begeleidt, is een pilot-implementatie van het virtuele zorgsysteem van Anne4Care in de stad Duisburg. Hier wil men op een nieuwe manier de dienstverlening aan haar burgers verbeteren. Anne kan een belangrijke rol spelen om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Samen met de Duisburger Versorgungs- und Verkehrsgesellschaft MbH wordt het serviceconcept nu uitgewerkt en gerealiseerd.