Oost NL

Workshop driedaagse P>Act: Circulaire kunststoffen in gebouwen

De verwerking van kunststofproducten in gebouwen is enorm groot, denk aan buizen, isolatie, kozijnen, gevelbekleding, dakbedekking en ook de verpakkingen daarvan. Helaas zijn de meeste kunststofproducten en verpakkingen nog niet ontworpen met het oog op slim en veilig hergebruik. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen.

Beeld Pact to Act landscape

​Daarom gaat Oost NL in P>Act verband samen met woningbouwcorporaties en de bouwketen aan de slag om de kunststof in en rond woningen en bouwprocessen circulair te maken. De corporaties hebben de ambitie om in kaart te brengen waar kunststoffen in gebouwen en bouwprocessen zitten en samen met de bouwketen acties te definiëren die in concrete projecten toegepast moeten gaan worden. De methodiek van CIRCO Track is de eerste stap. 

Tijdens deze driedaagse workshop kijken we samen waar en hoe kunststoffen voorkomen in gebouwen en bouwprocessen, en definiëren we acties om deze circulair te maken. Voor bedrijven biedt dit ook de mogelijkheid om zelf circulaire stappen te zetten.

Voor wie:

Woningbouwcorporaties met circulaire ambities.

Alle bedrijven in de bouwketen:

  • Fabrikanten van kunststof bouwproducten en -verpakkingen
  • Aannemers, sloopbedrijven, installateurs
  • Architecten
  • Recyclers
  • Etc …

Partners:

Oost NL

InnovationQuarter

Pioneering

Cirkelstad

Polymer Science Park

Kosten:

Per bedrijf wordt een bijdrage van € 500,- gevraagd. Voor dit bedrag kunnen twee personen, drie volledig verzorgde workshopdagen volgen.
Feitelijke kosten zijn € 2.000,-. Deze korting van 75% wordt mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Heeft jouw bedrijf de ambitie om kunststof - in en rond woningen en bouwprocessen - circulair te maken?

Meld je dan aan voor de driedaagse workshop Circulaire kunststoffen in gebouwen

Op vrijdag 30 oktober, vrijdag 13 november en donderdag 26 november van 09:00 uur tot 17:00 uur (locatie volgt /regio Overijssel).

Aanmelden kan via de volgende link:

https://www.eventpartners9.nl/pioneering/inschrijven/event/CircoTrack/refer/website

Doe dit vóór 9 oktober 2020, dan is je deelnemersplaats verzekerd.
P>Act is een initiatief van Provincie Overijssel, Provincie Zuid-Holland en de ontwikkelingsmaatschappijen Oost NL en InnovationQuarter. 
Binnen P>Act staat jouw circulaire ambitie centraal en helpen wij je om die ambitie te realiseren door bijvoorbeeld koppeling aan de juiste financiering,
de juiste kennis en de juiste partners.​