Header fallback 1

Wereldwijde technologiefabrikant voegt 'flavour' toe aan Foodvalley  

Het Australische bedrijf Flavourtech is een toonaangevende technologiefabrikant, gespecialiseerd in aroma-herwinning, extractie en verdamping bij voeding en dranken. Onlangs opende Flavourtech een kantoor en een proeffabriek in respectievelijk Wageningen en Ede. Het bedrijf verwacht met deze verhuizing vanuit het Verenigd Koninkrijk een betere toegang te krijgen tot de EU, waar de meeste van hun klanten gevestigd zijn. Oost NL, Wageningen University and Research en de NFIA ondersteunden Flavourtech bij hun verhuizing naar de Foodvalley regio. 

Flavourtech PU2 nr3_ (002).jpg

Flavourtech staat bekend om zijn 'spinning cone technology', een methode waarmee in korte tijd en met lage temperaturen natuurlijk aroma uit voedsel en dranken kan worden teruggewonnen. De methode sloeg enorm aan bij de productie van alcoholarme en alcoholvrije wijnen. Dit succes vond al snel navolging in de koffie-industrie. Leon Skaliotis, General Manager bij Flavourtech, vertelt: "Meer toepassingen werden ook gevonden in andere industrieën, waaronder fruit en groenten, zuivel en farmaceutica." Flavourtech ontwikkelt, produceert en verkoopt de machines voor extractieprocessen aan producenten van levensmiddelen en dranken: "Vandaag exporteren we naar meer dan 60 landen over de hele wereld, bediend door ons wereldwijde netwerk van kantoren, distributeurs en agenten," zegt Skaliotis.  

Toevoeging aan het Food-ecosysteem 

Oost NL, Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Wageningen University & Research, Labnest, gemeenten Wageningen en Ede en Kadans Science Partner helpen Flavourtech op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door hen in contact te brengen met deskundigen voor juridisch advies, werving en selectie bureaus, hulp bij het zoeken naar een locatie, en het in contact brengen met wetenschappers om hen een zachte landing in het ecosysteem te bieden. 

Leon Skaliotis, General Manager Flavourtech : "De hulp van verschillende partijen in Foodvalley is een bekrachtiging geweest van onze beslissing om onze proeffabriek naar Wageningen te verplaatsen" Met de vestiging van Flavourtech biedt het bedrijven de mogelijkheid om volumes op te schalen in de proeffabriek van Flavourtech. "We kijken uit naar de samenwerking met de universiteit, startups, onderzoeksinstellingen en bedrijven in het Foodvalley ecosysteem. De beschikbare kennis is een belangrijke reden geweest voor onze verhuizing naar Oost-Nederland" besluit Leon Skaliotis.

Nieuwe samenwerkingen 

Jurgen Sonneborn, adviseur Food bij Oost NL, is blij met de keuze van Flavourtech voor Ede en Wageningen: "Het was een gezamenlijke inspanning om Flavourtech een zachte landing in de regio te bieden. Foodvalley is een magneet voor hoogtechnologische voedingsbedrijven zoals Flavourtech, die duurzame manieren bedenken om voldoende gezond - en smaakvol - voedsel te produceren voor de groeiende bevolking. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf in de regio partners zal vinden om mee samen te werken."

Sriram Karuturi, European Operations Manager bij Flavourtech voegt hieraan toe: "We zijn blij om ons op Wageningen Campus te vestigen en kijken uit naar de samenwerkingen. We hopen waarde toe te voegen en te leren van andere bedrijven op de campus." Organisaties op Wageningen Campus hebben gemakkelijk toegang tot de kennis van wereldberoemde wetenschappelijke experts van Wageningen University & Research en van de andere R&D onderzoekscentra op de campus.

Flavourtech