Oost NL

Week van Tweedehands Textiel van start

De Week van Tweedehands Textiel is vandaag gestart (20 t/m 27 april 2022). Het doel van deze Week is bijdragen aan bewustwording rondom de impact van de textielindustrie op mens en milieu, én laten zien hoe leuk en veelzijdig de mogelijkheden van tweedehands textiel zijn.

Rianne Doller_KickAssQuilts.jpg

Rianne Doller weet daar alles van: zij verwerkt oude kleding en textiel tot quilts. Met haar organisatie kick ass quilts werkt ze aan een duurzamere toekomst via onder andere het opzetten van lokale circulaire systemen voor textiel.

Rianne maakt gebruik van een coaching traject via De Startversneller. De Startversneller is een programma voor startende ondernemers in de provincie Gelderland of Overijssel die niet langer dan 5 jaar zijn ingeschreven bij de KvK. Het programma wordt gefinancierd door de provincies Gelderland en Overijssel. Oost NL is programmamanager.

Rianne: “Het is belangrijk voor mij om de quilt workshops zowel online als offline voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht economische situatie. Ik wil namelijk dat iedereen zich welkom voelt in de samenleving en kan profiteren van de magie van quilten. Mijn Startversneller coach Lizanne Jakobs helpt mij om een verdienmodel op te zetten dat het 'pay what you want' principe combineert met een solide verdienmodel. Op deze manier draagt Kick Ass Quilts bij aan een blijvende duurzame toekomst waar iedereen onderdeel van kan zijn!”