Oost NL

Toeristen ontdekken kersenpluk, plan voor attractiepark in Betuwe

​Busladingen vol toeristen arriveren dit kersenseizoen bij de boomgaard van Aart Blom in Wadenoijen. Zelf kersen plukken blijkt een geliefd uitje. Het bracht Blom op het idee om een soort attractiepark rond streekproducten te bouwen. Via De Groeiversneller kende Oost NL de kersentler een voucher toe om de haalbaarheid van deze plannen te onderzoeken.

branches-cherries-close-up-63312

Er blijkt veel belangstelling te zijn voor een dagje uit in de bongerd. Dit jaar komen zeker vijftien touringcars met dagrecreanten uit alle windstreken langs. De toeristen trekken zelf de boomgaard in om kersen te plukken. Deze worden dan achteraf gewogen en afgerekend. Zo'n zestig leden van het district Utrecht van Chun Pah, een landelijke vereniging voor ouderen van Chinese afkomst, waren de eerste bezoekers dit jaar. Ook afdelingen van de vereniging uit Den Haag en Rotterdam brengen komende tijd nog een bezoek.

Dat schrijft Omroep Gelderland, in een artikel over het concept van Aart Blom. Bekijk het hele artikel en inclusief een video.

De Groeiverneller

De Groeiversneller richt zich op de Gelderse speerpunten food, health, energie, de innovatieve maakindustrie en op alle andere mkb-bedrijven die de potentie hebben een structurele bijdrage te leveren aan de banengroei in Gelderland. De provincie Gelderland financiert het programma. Oost NL voert het programma uit in nauwe samenwerking met partners binnen Gelderland. De Groeiversneller richt zich op mkb’ers die vernieuwende technologie en innovatieve producten, diensten en processen ontwikkelen, nieuwe markten of nieuwe verdienmodellen ontwikkelen.