Oost NL

Terugblik InnoFood event: The taste of origin

Afgelopen week werd de Innofood aftermovie ‘taste of origin’ gelanceerd.

InnoFood event

Het InnoFood Event 2021 vond plaats op 16 september 2021 op landgoed de Flierveldshoeve in Twente. Op deze unieke plek met o.a. diverse workshops, de uitreiking van de Innofood Award, volop eten & drinken en vanzelfsprekend tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten.

Innofood award

De InnoFood-award ging dit jaar naar Kaamps, boerderij, kaasmakerij en landgoedwinkel in Deurningen, zij zijn voorloper op het gebied van circulaire landbouw, korte keten. Femke Nijland van Kaamps mocht de award in ontvangst nemen.

Jans Hoekman, teammanager Food bij Oost NL en lid van het bestuur van InnoFood: “Het was een waardevolle bijeenkomst, zeker na een periode waarin ontmoeten moeilijk was door de coronapandemie.”

Bekijk de aftermovie om een indruk te krijgen van het event.

Blockstart

Oost NL was bij het InnoFood-event onder meer aanwezig met een stand over het Europese programma Blockstart. Het programma ondersteunt mkb-ondernemers die willen onderzoeken of blockchaintechnologie oplossingen biedt voor hun vraagstukken rondom processen, tracking en tracing en facturering. Voor kleinere bedrijven is het vaak een lastige stap om met nieuwe technologieën aan de slag te gaan. Blockstart is ontworpen om die drempel te verlagen. Het programma richt zich onder meer op bedrijven die actief zijn in de agrofood.

Stichting Innofood

Stichting Innofood is een netwerkorganisatie voor voedings- en genotsmiddelenbedrijven in Oost-Nederland. Innofood bestaat sinds 1998 en telt ongeveer 80 leden. De organisatie behartigt de belangen van haar leden. Dit zijn bedrijven vanuit de voedings- en genotmiddelenindustrie; producenten, verwerkers, toeleveranciers, logistiek en distributie, adviseurs.