Oost NL

Studio Oost NL: de High Tech-toekomst van ons eten

De toekomst van ons voedsel is steeds meer High Tech. Het is een grote wereldwijde uitdaging om straks 10 miljard monden te voeden met gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. In Oost-Nederland gaan we die uitdaging aan met innovatieve oplossingen. In deze aflevering van Studio Oost NL aandacht voor stikstofmeters en microknollen.

Studio Oost NL.jpg

Te gast is Epi Postma, director EGG Business Development Europe, die vanuit Enschede het Europese lab van het van oorsprong Zuid-Koreaanse bedrijf aanstuurt. EGG maakt microknollen, een duurzaam en ziekteresistent alternatief voor traditionele pootaardappelen. En Liesbeth Luyendijk - director AgroFood & Environment bij OnePlanet Research Center, over de innovaties waar binnen het innovatiecentrum aan wordt gewerkt.

Studio Oost NL

In Studio Oost NL komt iedere uitzending een thema aan bod waar Oost-Nederland zich mee onderscheidt, in de sectoren Food, Health, Tech en Energy & Circular. In een korte talkshow & podcast kijken we naar de uitdagingen en kansen. Marije Alma presenteert Studio Oost NL. Bekijk hier eerdere afleveringen terug.