Header fallback 1

Smart Industry Fieldlab toekenning CITC

Het Chip Integration Technology Centre (CITC) ontvangt als eerste organisatie in Nijmegen de Smart Industry Fieldlab status. De toekenning vindt plaats tijdens de opening van het CITC; 5 maart 2020 op Novio Tech Campus.
Afbeelding chip en antenne
​Heterogene integratie en geavanceerde packaging - het stapelen en verpakken van chips - is essentieel voor het verbinden van chips en de bescherming ervan. In het Chip Integration Technology Centre (CITC) wordt nieuwe technologie ontwikkeld om het omhulsel van de chip kleiner, beter en goedkoper maken. Het innovatiecentrum speelt hiermee een belangrijke rol in bijvoorbeeld smartphones, auto’s en operatiekamers van de toekomst. 
 

Brug naar de toekomst

 
Het CITC slaat de brug tussen wetenschap en industrie. CITC brengt daarmee in de regio Gelderland (wetenschappelijke) kennis samen op het gebied van materialen, machines en halfgeleiders. Nijmegen is thuisstad voor grote chipbedrijven, zoals NXP, Ampleon en Nexperia. Hieromheen bevindt zich een uitgebreid netwerk van bedrijven actief in de halfgeleiderindustrie. Het CITC brengt deze werelden samen: ondernemers, wetenschappers en jong talent bundelen de krachten en werken aan nieuwe packaging- en integratie technologieën voor chips.
 

Smart Industry

 
Tijdens de officiële opening van het CITC op 5 maart 2020 wordt de Smart Industry Fieldlab status toegekend. Smart Industry of ‘slimme industrie’ betreft de digitalisering van de maakindustrie. Door vergaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties ontstaan er nieuwe businessmodellen en manieren van produceren.
 
Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Ze vormen een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toe te passen en versterken de verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid.